Britanski premijer Boris Džonson poručio je škotskoj liderki Nikoli Stardžen da neće biti novog referenduma o nezavisnosti Škotske i istakao da se mora poštovati prethodno glasanje iz 2014. godine.

Premijer Džonson je i dalje protiv drugog referenduma o nezavisnosti, podržavši većinu ljudi u Škotskoj koja ne želi da se vrati podeli i neizvesnosti, navedeno je u saopštenju iz njegovog kabineta, preneo je Rojters.

Liderka Škotske nacionalne partije (SNP) Nikola Stardžen prethodno je izjavila da je sada vreme da zemlja odluči o svojoj budućnosti i da će njena administracija sledeće nedelje pokrenuti pravna ovlašćenja za raspisivanje referenduma o nezavisnosti.

„Narod Škotske je rekao svoje. Sada je vreme da odlučimo o svojoj budućnosti“, rekla je Nikola Stardžen pošto je njena Škotska nacionalna partija povećala broj mesta u britanskom parlamentu, prenosi Rojters.

„Škotska vlada će sledeće nedelje objaviti detaljan, demokratski slučaj prenosa vlasti kako bi se pokrenula pravna procedura za održavanje referenduma“, dodala je ona, pozivajući se na administraciju na čijem je čelu u Edinburgu.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.