“Mom dedi su navukli uniformu tri meseca pred rat a posle je morao u zatvor”: Milanović o “križnom putu i hrvatskim traumama”

2
Foto: Tanjug-AP

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da neće učestvovati u komemoraciji blajburškim žrtvama. Međutim, kako je najavio, položiće vence u Teznom, gde je po predaji poraženih snaga u Drugom svetskom ratu ubijeno više hiljada ljudi. Milanović je rekao da se čovek, zbog kojeg je napustio obeležavanje godišnjice “Bljeska” pošto je imao ispisano “Za dom spremni”, “vukao” po sudovima zbog ubistva “nekoliko civila iz podruma” tokom rata u Hrvatskoj.

Govoreći o takozvanom “Križnom putu”, Milanović je rekao da je u pitanju “gruba zlouporaba Isusovog križnog puta i žrtve, a tu se radilo o ratu, odbijanju da se predaš i zločinima, i jedan manji dio hrvatskog naroda je zbog toga traumatiziran i to se ne zaboravlja lako”.

“I u obitelji sam imao slučaj gdje je moj djed završio tako da su mu nabacili uniformu tri mjeseca prije rata i morao je u zatvor, bio je u Staroj Gradišci, nakon toga je izašao van, to nije križni put”, naveo je Milanović, koji je pre četiri godine šokirao hrvatsku javnost kada je tokom predizborne kampanje obelodanio da je njegov deda bio ustaša, ali da to njegovom ocu iz partizanske porodice nije smetalo. 

Zoran Milanović je komentarisao i prisustvo, kako je rekao, “četničkih ploča” u Hrvatskoj.

“I kad su u pitanju ploče, četničke ploče u Hrvatskoj koje još ukrašavaju prostor na grobljima, ali to je kao privatan prostor, evo i to ću reći, groblje nije privatno mjesto, ne može se staviti bilo što. Država to mora regulirati. Zabraniti provokacije velikim borcima za slobodu krajine Šoškoćaninu, pa to je u Borovom selu i dalje i nitko ne miče, jer se vlasti to boje napraviti. Ne mora se to bagerom srušiti, neka maknu oni koji su stavili “, zaključio je Milanović.

2 KOMENTARA

  1. Milanović se ne razlikuje mnogo od ostalih licemera u HR. Jer sve je stvar izbora. Evo i mog dedu su odveli četnici kad su prolazili kroz selo. Otišao je kao mlađi brat jer je njegov stariji bio bolestan. Posle dva meseca je pobegao u partizane. Mogao je i njegov deda ali nije. Bilo mu je udobnije da bude u ustaškoj uniformi u NDH nego u partizanskoj. Samim spominjanjem dede ustaše Milanović cilja na onaj deo populacije Hrvatske kojima su ustaše i dalje nacionalni heroji, a onda nabacuje da mu je otac iz partizanske porodice ciljajuci onaj drugi deo hrvatske populacije. Svi misle da je Milanović evropski političar a ustvari je on jedan obični balkanski šićardžija koji se povija kako vetar duva i priklanja, što stvarno što prividno, strani koja vuče veći procenat na izborima.

  2. Реченица “ da se čovek, zbog kojeg je napustio obeležavanje godišnjice “Bljeska” pošto je imao ispisano “Za dom spremni”, “vukao” po sudovima zbog ubistva “nekoliko civila iz podruma” tokom rata u Hrvatskoj “ говори све и о Хрватској и о Хрватима Али ако ћемо право, кад убијеш неколико стотина хиљада људи, и не одговараш ништа, нити имаш било какве последице, па шта је онда “nekoliko civila iz podruma”. Крај ми се свиђа. На крају су комунистима увек криви четници.

Comments are closed.