Radio voditelj Deni Bejker uputio je izvinjenje nakon što je BBC objavio vest o njegovom kontroverznom tvitu o kraljevskoj bebi princu Arčiju.

Pokušao je i da objasni šta je želeo da postigne fotografijom koju je objavio na svom Tviter profilu.

Bejker je prvo izazvao poplavu reakcija nakon što je u svom tvitu, na neki način, ismejao najnoviju kraljevsku prinovu, princa Arčija Harisona Mauntbaten-Vindzora. On je objavio crno-belu fotografiju na kojoj se vide žena i muškarac kako drže za ruke sa malom šimpanzom u odelu.

Fotografiju je objavio samo nekoliko trenutaka nakon što su britanski princ Hari i vojvotkinja od Saseksa Megan Markl javnosti pokazali svoga sina.

Deni Bejker je, u razgovoru za Skaj njuz, priznao da je tvit bio u isto vreme smešan, glup i idiotski, ali je takođe istakao da mu uopšte nije bila namera da uvredi kraljevsku bebu na rasnoj osnovi.

„U pokušaju da ismejm kraljevske privilegije i brzinu širenja vesti o rođenju kraljevske bebe posegnuo sam za šašavom fotografijom šimpanze obučene u elegantno odelo. Kada sam našao fotografiju pomislio sam: ‘To je ta’! Tek kasnije sam se setio da je majka deteta tamne puti“, objasnio je on.

Zbog svog tvita Deni Bejker je dobio otkaz na BBC.


Komentar(1)

  1. Saška
    12. maja 2019. 17:07

    Ako je hteo da se pročuje, ovo je pun pogodak. Sad treba da objavi sliku magarca i da napiše ; ovo sam ja🤣

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.