Osnivač najpopularnijeg sajta u Srbiji prvi put u javnosti o uspehu, padovima, ekonomiji, korporacijama, odlascima, idejama, Evropi…

I o tome zašto smo stalno u nekom vremeplovu

***

Odlazite u inostranstvo uoči petooktobarskih promena. Zašto baš Holandija?

Zato što mi je jedan prijatelj rekao: Slušaj, na kontinentu si, možeš kolima da se vratiš ako dobiješ napad nostalgije, a svi pričaju engleski. Ja sam prvenstveno tražio zemlju gde ću da upišem doktorat, a tamo si na doktorskim studijama odmah u radnom odnosu. I za razliku od nekih drugih opcija, na doktorskim studijama teče staž za trajni boravak i državljanstvo.

U Holandiju dolazite kao autsajder, kako ste doživeli taj civilizacijski šok?

Moj šok prvih dana je bio multidimenzionalni. Prvi put sam video keš automat. Tamo sam mogao da prijavim osiguranje tako što ukucam broj telefona, kliknem na dugme i neko me nazove. To je bilo toliko napredno društvo iz perspektive Srbije iz koje sam otišao.

Druga dimenzija šoka je kulturna, a treća je da sam odjednom postao potpuno nesiguran. U Nišu sam, ipak, imao stabilan život. Nisam imao dugoročnu perspektivu, ali na mikronivou sve je bilo stabilno, na svom si. I odjednom to nestaje i shvatam da sam ušao u sistem koji mi ne veruje. I tu kreće moja borba da preživim. Tamo si potpuno fokusiran na preživljavanje. Isprva nisam imao nikakve velike planove, samo da se vratim u stabilno stanje.

CEO TEKST PROČITAJTE U NOVOM BROJU NEDELJNIKA, KOJI JE U PRODAJI OD ČETVRTKA, 20. JUNA, NA SVIM KIOSCIMA I NA NSTORE.RS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.