“Moj cilj je bila Evroliga, Denver mi je pružio priliku da igram NBA, mislim da sam je iskoristio”

0

“Nisam mislio ni da ću igrati u NBA ligi. Ali, onda, kada me je Denver draftovao to je bila prilika da postanem NBA igrač. Mislim da sam dobro iskoristio tu šansu”, poručio je Nikola Jokić, novi MVP NBA lige, u razgovru sa Šakilom O’Nilom.

“Moj cilj, kada sam kod kuće igrao košarku, bila je Evroliga. To je bila najbliže veliko takmičenje mojoj zemlji. Mislio sam da mogu da igram u nekim velikim klubovima u Srbiji i onda nekako odskočim”, rekao je Jokić.

Srpski reprezentativac je postao tek treći Evropljanin sa tim priznanjem.

Jokić je ujedno postao i najlošije rangirani pik na draftu koji je potom osvojio nagradu za najkorisnijeg košarkaša regularnog dela lige u istoriji NBA.

Na draftu 2014. godine bio je 41. pik i izabran je od strane Denver Nagetsa… Ostalo je istorija.

U razgovoru sa legendarnim Šakilom O’Nilom u uvertiri meča između Filadelfije i Atlante i sam govorio najbolji igrač NBA lige, O’Nil mu se zahvalio na tome što je visoke igrače konačno vratio na mesto koje im pripada, a potom mu je postavio jedno zanimljivo pitanje.

“Džoker, Šek ovde. Hvala ti! Zbog tebe se pozicija ‘Big Mena’ vratila u igru. Vi ste prvi veliki čovek koji je osvojio MVP titulu posle prilično dosta vremena. Zahvalan sam ti na tome i veoma te cenim. Kada si dolazio iz Srbije, da li si ikada rekao sebi – jednog dana ću postati MVP NBA lige?”, upitao je Šek.