Moderna dodatno ispituje vakcinu za decu i onkološke pacijente

0
Science Photo Library / Sciencephoto / Profimedia

Kompanija Moderna će svoju vakcinu protiv koronavirusa dodatno ispitati za decu kao i za pacijente koji boluju od karcinoma.

Iz ove kompanije kažu da će nastaviti da ispituju kako njihova vakcina protiv kovida-19 deluje u različitim populacijama pacijenata, mimo ispitivanja u kasnoj fazi koja je trenutno u toku, prenosi CNN.

“Pokrećemo pedijatrijska klinička ispitivanja, sarađujući sa Nacionalnim institutom za karcinom, radi procene bezbednosti vakcina i imunogenosti ljudi sa karcinomom, i nastavićemo da sarađujemo sa FDA i drugim agencijama u prikupljanju dodatnih dugoročnih podataka o bezbednosti”, rekao je  glavni medicinski direktor Moderne Dr Tal Zaks.

On je takođe govorio na sastanku Savetodavnog odbora za vakcine i srodne biološke proizvode (VRBPAC) koji razmatra vakcinu protiv kovida-19 kompanije Moderna za odobrenje za hitnu upotrebu u SAD.

Dr Entoni Fauči je ranije izrazio nadu da će vakcina protiv kovida -19 dobiti odobrenje za hitnu upotrebu od FDA ubrzo i tako pored Fajzera postati druga vakcina koja je dobila zeleno svetlo u SAD.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500