Mobi u svojim memoarima tvrdi da je bio u vezi sa Natali Portman: “To se nije dogodilo. Pamtim ga kao starijeg čoveka koji se jezivo ponašao prema meni”

0
Fotografije Profimedia

Natali Portman oglasila se nakon što je muzičar Mobi objavio svoje memoare “Then It Fell Apart” u kojima govori o njihovom prijateljstvu na, kako je Portman navela, “uznemirujući način”.

Muzičar (53) u knjizi tvrdi da je bio u vezi sa Portmanovom kada je ona imala 20, a on 33, a da su odnos započeli kada su se upoznali u bekstejdžu posle njegovog koncerta u Teksasu. On navodi da su zajedno odlazili na žurke u Njujorku, ali i da ju je posećivao na Harvardu gde su se “ljubili pod vekovima starim hrastovima”, piše Gardijan.

“U ponoć bi me odvela u svoju studentsku sobu i legli bismo jedno pored drugog u njen mali krevet. Nakon što zaspi, ja bih se polako izvukao iz njenog zagrljaja i uhvatio taksi do hotela.”

Mobi je u svojim memoarima naveo i da se borio sa anksioznošću zbog njihove veze.

“Moje panične napade ništa nije podsticalo kao bliskost sa ženom do koje mi je stalo”, navodi muzičar i dodaje da je on kasnije “pokušao da bude Natalin dečko, ali da nije uspelo”, ali i da ga je glumica kasnije pozvala da mu kaže da se viđa sa nekim drugim.

Portmanova je odbacila Mobijeve navode.

“Iznenađena sam time što je on vrlo kratak period koliko sam ga poznavala okarakterisao kao vezu, pošto je u mom sećanju ostalo da je on mnogo stariji čovek koji se ponaša jezivo prema meni, a ja samo što sam završila srednju školu”, rekla je glumica za Harper’s Bazaar. “Naveo je da sam tada ima 20; definitivno nisam. Bila sam tinejdžerka. Samo što sam napunila 18. Niko to nije proverio, ni on, ni njegov izdavač – deluje kao da je to namerno tako.”

I u knjizi se navodi da su oni prvi put otišli na sastanak u septembru 1999. godine, što znači da je Portmanova – rođena u junu 1981. godine – tada zaista imala 18, kako i ističe.

“Za mene je uznemirujuće što je iskoristio ovu priču kako bi prodao knjigu. To se nije tako dogodilo. Postoji mnogo netačnih i izmišljenih navoda. Volela bih da mi se on ili njegov izdavač obrate zbog provere”, navela je Portmanova i dodala da joj je Mobi u to vreme rekao “hajde da budemo prijatelji” i da su se “tek nekoliko puta družili”.

Mobi je u svojim memoarima, inače drugim po redu, naveo da je čak “pokušao da izlazi” sa Lizi Grant, koja će kasnije postati planetarno popularna pop zvezda pod imenom Lana Del Rej.

“Imala je kratku, izblajhanu kosu i izgledala je kao prelepi vilenjak. Sedeo sam pored nje za klavirom i počeo sam da je ljubim. Prvo je uzvratila, a zatim je zastala. ‘Šta nije u redu’, pitao sam je. ‘Dopadaš mi se, ali čujem da ovo radiš sa mnogima.’ Želeo sam da slažem, da joj kažem da to nije istina, da sam častan, normalan i moralan. Ali nisam rekao ništa.”