Mladi talenti pokretačka su snaga ekonomije!

  Piše Tanja Vasojević, menadžerka komunikacija, Delta Holding i predsednica žirija KAKTUS Talents

  0

  Kreativnost i talenat su među najvažnijim resursima od kojih će biznis i ekonomija sve više ubirati plodove kako se čovečanstvo bude razvijalo.

  U vremenu ovako brzih promena kakve se događaju u 21. veku ne možete stvari raditi na način na koji ste radili ne pre 30, nego ni pre pet godina. Zbog toga su mladi, talentovani ljudi pitanje opstanka za jedan sistem, pa i za jednu kompaniju. Oni donose svež pogled na svet, nova razmišljanja, energiju, ideje, i kada im se daju konkretni zadaci, pružaju veliki doprinos poslovanju. I zato, negovanje mladih talenata u svim industrijama nije pitanje društvene odgovornosti ili filantropije, već je strateška biznis odluka.

  Kompanije koje prepoznaju snagu talenata i inoviranja predvodiće put u budućnost, a za to je potrebno najpre iskreno verovati u mlade i talentovane. Zatim, neophodno je i napraviti akcioni plan za njihovo uključivanje u sistem i zadržavanje u njemu. Ako je vaša podrška mladima samo deklarativna, onda će to brzo biti otkriveno i projekat ne može da uspe.

  U današnjem globalnom poslovnom okruženju, talenat je resurs koji je na visokoj ceni. Mladima su potrebne prilike i platforme koje će iskoristiti da pokažu svoje veštine i znanja. Tamo gde su kreativni talenti podržani kroz biznis i institucije, inovacije su prisutne i društva su prosperitetnija.

  Delta Holding, još od osnivanja, pruža veliku podršku mladim talentovanim ljudima i uvek nam je posebno zadovoljstvo da budemo deo projekata koji su fokusirani baš na njih. Kreativnost i inovativnost su među najvažnijim vrednostima na kojima se zasniva naša kompanija i zato ne čudi naša podrška drugom po redu konkursu za takmičenje mladih talenata iz agencija u Srbiji – KAKTUS Talents. Cilj ovog takmičenja jeste da podstakne i motiviše mlade u kreativnoj industriji, ali i ukaže stručnoj javnosti na njihove potencijale, talente i kreativnost. Pored toga, ovo takmičenje ima humanitarni karakter, a radovi i ideje koje budu kreirane u okviru takmičenja biće donirane socijalnom preduzeću ili udruženju na čiji brief su takmičari imali zadatak da odgovore.

  Konkurs za mlade talente otvoren je do 25. septembra, a nagrade će biti dodeljene na šestom po redu festivalu integrisanih komunikacija KAKTUS 2020, koji se održava 3. i 4. novembra. Više informacija na sajtu kaktus.rs.