(Beta) – Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević ocenio je da vlasti Srbije „slabo koriste ogromne privredne potencijale iz moguće tešnje saradnje sa tržištem Evroazije“.

Đorđević je posle sednice Predsedništva Skupštine naroda Evroazije u Moskvi rekao da je na skupu razmatrano proširenje rada te organizacije na nove države.

„Razgovarano je o pravcima za dalјi razvoj saradnje zemalјa Evroazije, kao i o produblјivanju postojećih oblika društvene, ekonomske, političke i kulturne kooperacije“, kazao je Đorđević a preneo pokret Oslobođenje. 

On je na marginama sednice razgovarao sa generalnim sekretarom Skupštine naroda Evroazije, Andrejem Jurjevičem Belјaninovim o aktuelnoj političkoj situaciji u Srbiji i Rusiji, kao i o stanju na Kosovu i Metohiji.

Skupština naroda Evroazije osnovana je 2017. godine kao međunarodna nevladina organizacija sa sedištem u Moskvi. Na osnivačkom kongresu je učestvovalo više od 1.500 delegata iz 60 zemalјa, a osnivanje je podržao i predsednik Rusije Vladimir Putin.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.