Mlađan Đorđević: Ne može se trgovati Kosovom kao na pijaci, stavljamo tačku na izdaju Srbije

0
Foto Đorđe Kojadinović za Nedeljnik

(Beta) – Predsednik pokreta Oslobođenje Mlađan Đorđević poručio je danas u Orašcu da se Kosovom ne može trgovati kao na pijaci, da je on protiv njegovog priznanja ili članstava u Ujedinjenim nacijama, kao i da je rešenje za Kosovo zapisano u Ustavu Srbije i Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

“Danas sa ovog mesta ponovo krećemo u borbu za oslobođenje jer Srbija više ne može da trpi i da čeka. Danas stavljamo tačku na pljačku i na izdaju Srbije. Ovde su se okupili ljudi koji vole Srbiju i koji žele dobro Srbiji”, rekao je Đorđević, koji je prisustvovao liturgiji u Orašcu, a nakon toga se obratio pristalicama i simpatizerima pokreta u Marićevića jaruzi.

On je naveo da su se okupili na mestu gde je podignut Prvi srpski ustanak, čime je krenulo oslobođenje Srbije 1804. godine, jer je “u svakom Srbinu duh Karađorđa i tu iskru valja osloboditi u teškim vremenima kakvo je ovo”.

“Protiv smo sporazuma, priznanja Kosova ili članstva Kosova u Ujedinjenim nacijama. Nema brzog rešenja za Kosovo. Rešenje je zapisano u Ustavu Srbije i rezoluciji 1244. Ne može se Kosovom i Srbijom trgovati kao na pijaci”, poručio je Đorđević.

Pokret Oslobođenje je najavio da otpočinje seriju razgovora sa građanima širom Srbije, kako bi “okupili sve slobodoljubive ljude u širok front koji bi se suprotstavio Vučićevom kriminalu i autokratiji”.