Rouan Etkinson, glumac poznat po ulogama u Mister Binu i Crnoj guji, okrivljen je za „narušavanje“ ugleda električnih vozila, što je doprinelo njihovoj slaboj prodaji. Ime glumca spomenuto je u britanskom Domu lordova tokom sastanka odbora za životnu sredinu i klimatske promene.

Trust mozgova sa sedištem u Londonu „Zelena alijansa“ izneo je svoje gledište o glavnim preprekama s kojima se vlada Ujedinjenog kraljevstva suočava u svom pokušaju postupnog ukidanja benzinskih i dizel automobila pre 2035. godine. Poručili su da je komentar glumca Rouana Atkinsona imao loš uticaj po taj cilj, prenosi Skaj Njuz

„Jedan od najštetnijih članaka bio je komentar Rouana Atkinsona u Gardijanu, koji je bio oštro demantovan. Nažalost, provere činjenica nikada ne dosegnu istu širinu publike kao izvorna lažna tvrdnja, što potvrđuje potrebu da se obezbede visoki urednički standardi“, napomenuli su iz ove lobističke grupe, prenosi N1.

„Osećam da se medeni mesec bliži kraju“

Autorski članak 69-godišnjeg glumca nosio je naslov: „Volim električna vozila – i rano sam ih prihvatio. Ali sve se više osećam prevareno.“ Atkinson je napisao da su električna vozila „pomalo bezdušna“ i kritikovao je korišćenje njihovih litijum-jonskih baterija.

Kao alternativna rešenja, predložio je da vozači što duže imaju isti automobil i povećanu upotrebu sintetičkih goriva koja bi poništila potrebu za električnim vozilima.

„Sve više osećam da se naš medeni mesec s električnim automobilima bliži kraju, a to nije loša stvar“, napisao je glumac.

Atkinson, koji sebe naziva zaljubljenikom u automobile, ima diplomu inženjera elektrotehnike i elektronike. Priznao je da je savetovao prijateljima da još ne kupuju električna vozila, osim ako nemaju starog dizelaša.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.