Miša Vacić, sistemski đačić: Kolumna Boška Jakšića u novom Nedeljniku

0

Evo vuka, grmelo je mesecima sa naslovnih strana krdo tabloida predvođenih TV pink-nosorogom, a kada se vuk pojavio, svi su zaćutali.

Nije to „fašista iz opozicije“ pa da se njime plaši narod. Ovaj, Miša Vacić, nekako je više naš. Ne zaslužuje da bude tučen slovima velikog formata, zaključcima ekspertskih kružoka pred kamerama, ponajmanje kritikama vlasti i sudskim presudama…

A i zašto bi? Dok se sistematski i brižljivo neguje atmosfera „smišljene smutnje“, kako je definisao jedan od najvećih srpskih filozofa i sociologa Mihailo Đurić, novi firer Srpske desnice baš je dejstvovao kao patriota. U vreme dok iz Zagreba šalju notu zbog otkrivanja spomen-obeležja generalu koji je komandovao onom tragičnom operacijom kod Vukovara, Vacić bivše podanike cara Franje podseća kako su Austrougari 1914. prošli na Drini.

Tako će, egzaltirano poručuje ultranacionalista, proći i jedan od četiri predsednika opštine u Srbiji koju ne kontroliše vlast, Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca.

„Srušili smo austrougarske snage, e pa ovde u Šapcu su se skoncentrisale snage da im zadamo poslednji udarac, da ih gurnemo niz Cer dole u srpsku Drinu da ih podavimo, e tako ćemo i sa Zelenovićem i njegovim kriminalcima“, kaže desničar prema kome „fašista“ Boško Obradović deluje kao Majka Tereza.

Ceo tekst kolumne Boška Jakšića čitajte u novom Nedeljniku, koji je na svim kioscima od četvrtka, 14. novembra

Digitalno izdanje dostupno je na Novinarnici

Naslovna strana novog Nedeljnika

Svi čitaoci Nedeljnika na poklon dobijaju novi broj Njujork tajmsa na srpskom jeziku

Naslovna strana novog broja Njujork tajmsa na srpskom jeziku