Miša Vacić, Austrougari i potapanje u Drinu: Stranka Nebojše Zelenovića očekuje da Tužilaštvo policiji naloži hapšenje lidera Srpske desnice

0
Foto Medija centar Beograd

Stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) formirala je pravno-ekspertski tim koji će, kako su naveli, pratiti sve poteze Tužilaštva i policije povodom pretnji smrću predsedniku stranke Nebojši Zelenoviću i otvorenog pozivanja na linč dela medija upućenih od strane samozvanog lidera ekstremne desnice Miše Vacića.

„Tužilaštvo se ne oglašava, velika većina medija koji su pod direktnom kontrolom režima odbija da izveštava o ovom događaju, o kojem se priča i piše i van granica zemlje a to znači da su Vacićevi nalogodavci i zaštitnici u vrhu države“ saopštio je ZZS.

U saopštenju ove stranke navedeno je da “pravno-ekspertski tim Zajedno za Srbiju od Tužilaštva traži da bez odlaganja policiji naloži hapšenje, određivanje pritvora i brzo procesuiranje Miše Vacića, a u suprotnom, smatraće da Vacić u izvršenju svojih krivičnih dela ima podršku samog vrha vlasti, odnosno predsednika Srbije Aleksandra Vučića”.

Oni su naglasili da Nebojša Zelenović neće podnositi krivičnu prijavu jer Tužilaštvo ima zakonsku obavezu da reaguje po službenoj dužnosti.

Zelenović je prethodno izjavio da “kao što su nekada Šešelj i Vučić služili Miloševiću, kao strašila za pristojan svet i međunarodnu zajednicu, danas takvu ulogu za Vučićeve potrebe ima Miša Vacić”.

Lider Srpske desnice Miša Vacić je na osnivanju stranačkog odbora Srpske desnice u Šapcu govorio o Cerskoj bici i uporedio ono što čeka Nebojšu Zelenovića poručio da će ga proterati i da će završiti u zatvoru ili – u Drini.

“E, pa Zelenoviću evo me u Šapcu, tvome Šapcu”, rekao je Vacić podsećajući na učešće Šapčana u Prvom i Drugom svetskom ratu, Vacić je Zelenoviću poručio da će završiti kao i Austrougari.

“Srušili smo Austrougarsko carstvo. Ovde u Šapcu su se skoncentrisale snage da im zadamo završni udarac, da ih gurnemo niz Cer u srpsku Drinu i podavimo. E tako ćemo i sa Zelenovićem i njegovim kriminalcima”, kazao je lider Srpske desnice.

“Zelenoviću, pakuj se, došao sam da te proteram sa Šapčanima u zatvor u Sremsku Mitrovicu… Ma, napravićemo u Šapcu zatvor jedan, da ga izložimo, da ga gledamo, da ga pljunom svaki dan za dan koji smo proveli pljaškajući nas. Iz svih gradova u kojima postoji Srpska desnica doćiće najzajebaniji ljudi da stanu iza nas, a vidim i vi ste zajebani, i da mu kažemo: ‘Dosta Zelenoviću, Šabac će da bude slobodan'”, rekao je Vacić.

On je tom prilikom govorio i o svojim izjavama koje je nedavno izrekao u Bujanovcu uz konstataciju da se “digla frka po izdajničkim medijima”.