Za Sofiju Markuljević, devojčicu koja boluje od spinalne mišićne atrofije, retke i izuzetno teške bolesti, prikupljeno je neophodnih 2,4 miliona dolara za lečenje u Sjedinjenim Američkim Državama, a zahvaljujući predsedniku kompanije MK Group, Miodragu Kostiću i prvom teniseru sveta, Novaku Đokoviću, sada je za nju obezbeđen i privatan let do bolnice u Americi.

Novak Đoković, foto Profimedia

S obzirom na to da je i dalje aktuelna pandemija virusa COVID19 i da je, usled Sofijinog zdravstvenog stanja, izuzetno važno da putuje privatnim letom uz pratnju lekara, Kostić i Đoković su se udružili kako bi porodici Markuljević olakšali put do devojčicinog izlečenja. Njen otac Stefan Markuljević izrazio je veliku zahvalnost dvojici dobrotvora i naglasio koliko im to znači.

„Neizmerno sam zahvalan i našem najboljem teniseru Novaku Đokoviću i kompaniji MK Group i njenom vlasniku Miodragu Kostiću za let privatnim avionom do Amerike i nazad, što nam je presudno za Sofijino dalje lečenje. Prikupljena su sredstva za lečenje, 2,4 miliona dolara, ali, nažalost, ta suma ne pokriva i ostale velike troškove. Zato nam je ovo dodatno olakšanje i jedna velika briga manje o kojoj treba da razmišljamo”, rekao je Stefan Markuljević.

Za prikupljanje finansijskih sredstava za lečenje Sofije Markuljević ujedinila se čitava Srbija putem akcije „Za Sofijin prvi korak” i u tome uspela za svega četiri meseca. Nakon što iznos od 2,4 miliona dolara bude uplaćen bolnici, pokreće se postupak za dobijanje viza, a procenjuje se da bi porodica Markuljević trebalo da bude u SAD-u najkasnije sredinom avgusta.

Komentara

 1. Dusanka
  31. јул 2020. 22:04

  Najiskrenije zelje za decije lecenje,ali pitam se,ko to moze da odredi tako bezobrazno visoku cenu za pokusaj izlecenja.Na osnovu koga ili cega je ta mlada porodica odabrala tu ustanovu?

 2. Dragan milošević
  1. август 2020. 14:40

  Svaka čast!

 3. Zoran
  2. август 2020. 17:08

  Svaka čast svima koji su pomogli. Nije mi jasno kako se biraju bolnice i zašto su cene toliko visoke. Bio dam dobrotvor, ali posle nekoliko afera više ne učestvujem u tim akcijama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.