Ministarka Mihajlović: Ispitati navode o slučaju devojke koja je pokušala da prijavi repera

0
Foto Printsceen/Youtube

Predsednica Koordinacionog tela Vlade za rodnu ravnopravnost i potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović istakla je da očekuje da se ispitaju svi navodi u slučaju devojke koja je pokušala da prijavi repera Uroša Radivojevića poznatijeg kao Numero za psihičko i fizičko zlostavljanje.

Zorana Mihajlović je u izjavi za Nova.rs poručila da niko nije jači od države.

„Svaki slučaj nasilja zahteva ozbiljan pristup i pružanje podrške žrtvama, kao i pravovremeno procesuiranje nasilnika. Očekujem da se i u ovom slučaju provere svi navodi, jer niko nije jači od države i zakona“, poručila je potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Mihajlović je istakla da je država u prethodnom periodu uradila mnogo u borbi protiv rodno zasnovanog nasilja prema ženama “stvarajući zakonski i strateški okvir i kroz senzibilizaciju društva prema ovoj ogromnoj pošasti”.

“Jedno je sigurno – država se jasno opredelila za nultu toleranciju na nasilje prema ženama i nikome nije u interesu da zaštiti nasilnika jer gradimo društvo u kojem se neguje kultura nenasilja i nedskriminacije u kojem sve građanke i građani imaju prava na dostojanstven život i jednake uslove”, navela je predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost za naš portal.

Vizija Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost jeste da je rodna ravnopravnost preduslov razvoja našeg društva i da svi građani i građanke imaju jednake šanse da ostvare svoje pune potencijale i da se njihova ponašanja, potencijali i potrebe jednako vrednuju u društvu, poručuje Mihajlović.

Na pitanje kako da žrtve koje prijavljuju nasilje postupe ukoliko naiđu na neprofesionalno ponašanje policijskog službenika, Mihajlović je istakla da one prvo takvo ponašanje prijave neposredno višem rukovodiocu organa ili starešini, a nakon toga ili čak i istovremeno, što je, kako kaže, svakako bolje, odmah mogu prijaviti unutrašnjoj kontroli Ministarstva unutrašnjih poslova.

Srpskog repera Uroša Radivojevića Numera bivša devojka prijavila je policiji zbog fizičkog i psihičkog nasilja koje je godinama unazad navodno trpela, zbog čega je želela da okonča i svoj život, objavila je na Tvitreru avela na društvenim mrežama njena sestra Nina Stojaković.

Nakon ove objave, javila se još jedna devojka koja tvrdi da je Numerova bivša partnerka, a koja je takođe navela da ju je Numero zlostavljao.

Nakon ove priče na društvenoj mreži Tviter objavljeno je više od šest hiljada tvitova sa haštagom #nisamprijavila, a u kojem su devojke i žene podelile svoje potresne priče.