Ministar za imigracionu politiku objasnio zašto je Đokoviću ponovo ukinuo vizu: “Odluka u javnom interesu…”

0
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Saga oko boravka Novaka Đokovića u Australiji i dalje traje i još nije poznata njegova sudbina u Melburnu. Prema najnovijim informacijama, Đokoviću je ukinuta viza, a njegovi advokati su najavili žalbu.

Ministar za imigracionu politiku Aleks Hok rekao je da je srpskom teniseru viza ukinuta na osnovu “zaštite javnog zdravlja Australije i u skladu sa javnim interesom”, prenosi australijski Ejdž.

Australijski mediji pišu da ukoliko Đokovićev pravni tim ne ospori odluku pred sudom, ili ne uspe u tome, biće odmah deportovan iz zemlje.

„Danas sam iskoristio svoje ovlašćenje prema članu 133C(3) Zakona o migracijama da poništim vizu koju je imao gospodin Novak Đoković zbog toga što je to bilo u javnom interesu (Australije) i u cilju zaštite javnog zdravlja. Ova odluka je usledila nakon naloga Federalnog okružnog i porodičnog suda od 10. januara 2022. godine, kojim je poništena prethodna odluka o poništenju iz razloga proceduralnih nepravilnosti”, rekao je Hok.

„Prilikom donošenja ove odluke, pažljivo sam razmotrio informacije koje su mi dali Ministarstvo unutrašnjih poslova, australijske granične snage i gospodin Đoković. Morisonova vlada je čvrsto posvećena zaštiti granica Australije, posebno u vezi sa pandemijom kovid-19″, dodao je australijski ministar za imigracionu politiku.

Podsetimo, Đokoviću je poništena viza po dolasku u Australiju, proveo je šest dana u imigracionom pritvoru, da bi Federalni sud u Melburnu prihvatio njegovu žalbu i poništio tu odluku.

POSTAVI KOMENTAR

Unesite komentar
Unesite ime