Ministar Udovičić potvrdio da je Sonja Vasić zaražena koronavirusom: Ko će nositi zastavu na otvaranju Olimpijskih igara?

0

(Beta) – Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić potvrdio je danas da je košarkašica Sonja Vasić zaražena korona virusom.

Udovičić je za RTS rekao da srpska olimpijska delegacija trenutno ima dvoje sportista zaraženih korona virusom i da je u pitanju bračni par. Olimpijski komitet Srbije nedavno je potvrdio da je veslač Miloš Vasić imao pozitivan test na korona virus po sletanju u Tokio, a njegova supruga je Sonja Vasić, MVP Evropskog prvenstva.

“Imamo dvoje zaraženih sportista u ovom trenutku, nažalost. U pitanju je bračni par”, rekao je Udovičić, koji nije otkrio imena.

“Žao mi je što je jedan od sportista koji je otputovao u Tokio ispunio sve zdravstvene protokole u Atini jer su odatle krenuli u Tokio”, naveo je ministar.

Neizvesno je da li će se Sonja Vasić oporaviti na vreme za Olimpijske igre, na kojima je trebalo da se povuče iz reprezentacije. Ona je trebalo da nosi zastavu Srbije na ceremoniji otvaranja Igara, zajedno sa vaterpolistom Filipom Filipovićem.

“Pokušavamo čitavu delegaciju da vratimo u Srbiju, jer ima još vremena do Olimpijskih igara. Potrebno im je da se vrate u trenažni proces, a treba da izvučemo maksimum. Ne smemo da dozvolimo da ostatak tima ima posledice, da bude izolovan. Moramo da im omogućimo da predstavljaju Srbiju na pravi način”, naveo je Udovičić.

Ministar je naveo i da je svakodnevno u direktnom kontaktu sa srpskim olimpijcima.

Olimpijske igre održaće se od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju.