“Ministar je bio ljut zbog saslušanja Miljkovića, sve sam radio po njegovom nalogu”: Kako se Goran Papić branio u policiji od optužbi za saradnju sa Belivukovim klanom

0
Screenshot TV Pink

Nebojša Stefanović je bio ljut što je Marko Miljković, najbliži saradnik Veljka Belivuka i jedan od vođa navijačko-kriminalne grupe „Principi“ bio pet sati na saslušanju u Policijskoj upravi za grad Beograd, a još nije saslušan u SBPOK, izjavio je Branislav Tapušković, branilac Gorana Papića, jednog od najbližih saradnika bivšeg ministra unutrašnjih poslova i sadašnjeg ministra odbrane.

Papić je uhapšen prošlog utorka pod sumnjom da je omogućio da beogradska policija vrati blindirani automobil Miljkoviću, usred vanrednog stanja 15. aprila prošle godine.

Tapušković je za današnje izdanje lista Danas preneo Papićevu odbranu i detalje šta se sve dešavalo tih dana. On je negirao da je naložio Milenku Munižabi iz beogradske policije uopšte mogao da naloži da vrati Miljkoviću automobil, jer on naprostio nije imao nadležnost da njemu naređuje.

S druge strane, pak, Tapušković naglašava da Papić „ne beži od stvari koje je počinio po nalogu ministra policije“.

Papić je na saslušanju, kako prenosi njegov branilac, naveo da ga je nekoliko dana pre 15. aprila pozvao ministar Stefanović i rekao mu da će u SBPOK-u biti saslušan Marko Miljković. On mu je naveo da treba taj posao da urade efikasno i profesionalno i da zapisnik o saslušanju pošalju nadležnom tužiocu.

„Tog 15.aprila, Papića je ponovo pozvao ministar Stefanović, ljut zbog toga što se Miljković već pet sati nalazi u Policijskoj upravi za grad Beograd, a još nije saslušan u SBPOK. Kako je Papić ispričao na saslušanju, on je po nalogu ministra organizovao da se Miljković doveze u SBPOK gde je saslušan u svojstvu građanina, a potom vraćen u PU Beograd. On je aglasio da tokom tih razgovora , ministar Stefanović, nikakav automobil nije spominjao…“, rekao je Tapušković za Danas.

On je napomenuo da je Papić želeo poligrafski da bude ispirtan, ali da mu nije to omogućeno.

Marko Miljković je osumnjičen za niz najtežih krivičnih dela. Beogradski mediji prenose da mu je nadimak Mesar, jer se sumnja da je direktno počinio više monstruoznih krivičnih dela. Široj javnosti je postao poznat kada je zajedno sa Belivukom oslobođen za ubistvo na šinama karatiste Vlastimira Miloševića. Ubijeni Milošević je inače bio kum Miljkovića.