Direktor fabrike „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima Radoš Milovanović ponovo je postavljen na čelno mesto tog preduzeća, uprkos sudskom procesu koji se vodi protiv njega zbog sumnje da je odgovoran za teško krivično delo protiv opšte sigurnosti, prenosi N1.

Nadzorni odbor ovog preduzeća doneo je 3. jula odluku o izboru i imenovanju Milovanovića na mesto direktora na osnovu konkursa objavljenog u Politici 19. maja 2020, navodi se u dopisu tog odbora u koji je N1 imao uvid.

U Osnovnom sudu u Ivanjici u toku je sudski postupak protiv direktora vojne fabrike u Lučanima Milovanovića i još dvojice rukovodilaca fabrike.

Protiv njih je nadležno tužilaštvo podnelo tužbu zbog sumnje da su izvršili teško krivično delo protiv opšte sigurnosti i izazivanje opasnosti neobezbeđivanjem mera zaštite na radu, 14. juna 2017. godine, kada se u fabrici dogodila eksplozije baruta u kojoj su poginuli radnici Milomir Milivojević i Milojko Ignjatović. 

Za to delo je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

To suđenje nastavljeno je 11. juna, kada se na ročištu Milovan Milivojević, otac Milomira nastradalog radnika Namenske iz Lučana, verbalno sukobio sa s Milovanovićem, nakon što je on navodno vređao njegovu ćerku.

Milovanović je ranije privatno tužio Milovana i Mirijanu Milivojević zbog „uvreda“ koje su mu naneli u javnim nastupima, ali je Viši sud u Čačku u tom slučaju doneo oslobađajuće presude za oca i sestru nastradalog radnika u vojnoj fabrici „Milan Blagojević – Namenska“ u Lučanima.

Direktor fabrike u Lučanima tužio je oca nastradalog radnika Milovana Milivojevića zbog navodne uvrede koju je Milivojević na njegov račun izneo u emisiji „Život priča“, emitovanoj na TV Prva polovinom marta 2018. godine. Milovanović je tužio i sestru nastradalog radnika, Mirjanu Milivojević, za „uvrede“ koje mu je nanela u u otvorenom pismu predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.