Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović smatra da je molba Saveza za Srbiju za susret sa Emanuelom Makronom „s jedne strane ponižavajuća jer time priznaju sopstvenu nesposobnost, a s druge strane naivna, jer predsednika Francuske ne zanimaju žalbe o stanju demokratije sve dok su geopolitički i ekonomski interesi njegove zemlje zadovoljeni u dovoljnoj meri“.

Jovanović je za dnevni list „Danas“ rekao da je zahtev SzS da se čelnici te koalicije sastanu sa Makronom tokom posete Beogradu i nevaspitan, jer, prema njegovom mišljenju „zreli i ozbiljni narodi, odnosno njihove elite probleme sami rešavaju i ne iznose ih pred stranca“, preneo je N1.

„Nažalost, sve su to pojavni oblici naše sadašnje vazalne svesti. Ona je po prirodi stvari slugeranjska prema jačem, a autoritarna prema slabijem i kao takva nikada gospodska niti demokratska. I to je jedna od najvažnijih stvari koju moramo da počnemo kolektivno da menjamo“, kazao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, podjednako je nedostojanstveno i ponižavajuće kada istovremeno i predsednik Srbije Aleksandar Vučić pred stranim zvaničnikom podrugljivo i ironično komentariše srpsku opoziciju.

„Kakve god da su, i srpska opozicija, i srpska vlast su naše i pred ‘tuđinom’ se ne smeju izvrgavati ruglu jer time izvrgavamo ruglu sami sebe“, rekao je Jovanović.

Podsetimo, Savez za Srbiju sastao sa se najužim timom francuskog predsednika tokom njegove zvanične posete Beogradu, pošto je Makron izjavio da su poziv za sastanak sa njim uputili prekasno.

Komentara

  1. Bobby
    24. jula 2019. 07:51

    Сагласан у потпуности.

  2. Anonimni
    24. jula 2019. 14:08

    Takodje saglasan! No Milos je trebalo oko slugeranjstva da bude precizniji - rec je o politicarima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.