“Milo se izmakao s ulice u toplo, jer on tako zamišlja borbu iz šume. Samo čovek bez dostojanstva može zamutiti nesreću i potpaliti vatru, a onda uteći na sigurno…”: Jedan odgovor Đukanoviću

0
screenshot/yt

Predjednik Ujedinjene Crne Gore (UCG) Goran Danilović reagovao je danas na izjavu predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da “samo čovjek bez dostojanstva dozvoljava sebi da helikopterskim desantom bude uveden u Cetinjski manastir”. Danilović je rekao da je to “samo jedna u nizu onih sramnih i vešto upakovanih (izjava) u zaštitu sebe i svog carstva izniklog na narodnoj nesreći”.

“Zna on šta je želio i šta je uradio, pa mu se s toga ništa ne može praštati. Samo čovek bez dostojanstva može zamutiti nesreću i potpaliti vatru, a onda uteći na sigurno. Đukanović je svojoj stolici rasklimanoj zbog vlastite podivljale nesitosti podredio celo Cetinje”, istakao je Danilović, a prenose podgoričke Vijesti.

On je dodao da je Đukanović “danima huškao pojedince i grupe na sukob sa policijom uzevši pritom sve Cetinjane za taoce”.

“Onda se izmakao s ulice u toplo i sigurno jer on tako zamišlja šumu i borbu iz šume. To je jedini vladar u našoj istoriji koji je komandovao napadom na monahe i monahinje. Kad se sve smiri shvatiće Cetinjani da je to jedini usputni i privremeni stanovnik Prijestolnice kojega treba ispratiti tamo odakle je došao. Samo bi čovjek bez dostojanstva gurnuo nekoliko stotina ljudi ispred sebe da nasrću na Manastir, a onda pod zaštitom koja mu pripada, skrajnuo svoju zadnicu u janački Majbah”, poručio je Danilović.