(VIDEO) Oglasio se Đukanović: “Pirova pobeda Krivokapićeve vlade. Samo bi čovek bez dostojanstva pod zaštitom pancirskih ćebadi došao u Cetinjski manastir…”

3
screenshot/youtube

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović posle današnjih dešavanja na Cetinju i ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, izjavio je da bi “samo čovjek bez dostojanstva” sebi dozvolio da “helikopterskim desantom na crnogorsku prijestonicu i pod zaštitom pancirskih ćebadi bude uveden u Cetinjski manastir, i da na taj način osramoti tron Svetog Petra Cetinjskog”.

“Danas smo na Cetinju svedočili velikoj sramoti SPC i Vlade Crne Gore, sramoti nezapamćenoj u dugoj istoriji crnogorske države, i jednako tako u istoriji ukupnog pravoslavlja. Brutalnom zloupotrebom državnih resursa, pre svega vojske i policije, i potpuno neprimjerenom upotrebom sile protiv mirno okupljenih građana u crnogorskoj Prijestonici, Vlada Crne Gore je obezbedila nasilnu intronizaciju mitropolita Joanikija, protivno volji ogromne većine građana Cetinja i značajnog broja građana Crne Gore”, rekao je Đukanović.

Cetinje je još jednom bilo na visini zadatka kao i mnogo puta u istoriji Crne Gore, rekao je Đukanović.

“Mirno okupljeni građani Cetinja su na odlučan i odgovoran način štitili čast i dostojanstvo svog grada i svoje države. O tome najbolje svedoči da bez obzira na značajne provokacije koje su trpjeli, okupljeni građani sebi nisu dozvolili ni jednog trenutka da ugroze mir i stabilnost Prijestonice i Crne Gore, i da ugroze život i zdravlje bilo kog od okupljenih građana uključujući i pripadnike organa bezbednosti Crne Gore”, dodao je Đukanović.

On je ovo nazvao Pirovom pobedom Vlade Crne Gore.

“Pirova je ovo pobeda Vlade koja i dalje besprizorno služi velikodržavnim interesima i SPC kao udarnoj pesnici velikosrpskog nacionalizma protiv Crne Gore. Pre bi se moglo kazati da je ovo kraj poštovanja kojeg je SPC do sada uživala i u crnogorskoj Prijestonici i u našoj državi. Tako su i zvona koja su se mogla čuti nakon intronizacije i koja su trebala biti zvona u čast novog mitropolita SPC na Cetinju, zapravo pre bila zvona upokojenja misiji SPC i cetinjske mitropolije u crnogorskom prijestonom gradu”, navodi se u obraćanju Đukanovića.

Danas je došlo do sukoba policije i protestanata na Cetinju, a potpredsednik Vlade Crene Gore Dritan Abazović je objavio snimak na kom se vidi da su Đukanovićev savetnik Veselin Veljović i poslanici DPS-a započeliu napad na policiju. Veljović je potom i prividen.

3 KOMENTARA

  1. Reče gospodin koji je politički i na slobodi opstao prodajući Srbiju, koja mu je valjala kada je ’90. preko žene šticovao devize u Beogradu i mlatio lovu, ljubio rukw i Miri i Slobi. Pljačkao je nas, a Crnu Goru je olešio, praveći od nje sirotinju. Bio je veliki Srbin i pravoslavac. Sada je komita i zelenaš. Ovo reče gospodin koji se šepurio u blindiranom Majbahu vrednom milionče evrića okružen gomilom telohranitelja. Uostalom ne bih da se ubeđujemo ko gde vlada. Krađorđevići su Crnogorskog porekla, a od ’45. ovde vladaju đetići, vode policiju, uništiše nam firme, opljačkaše zemlju. Vlasnici su većeg dela Srbije a da to nisu ni nasledili ni pošteno zaradili. Beli prah je čudo a njegovi od te trgovine žive i sramote svoj narod.

  2. Када се склони та застава и замени кошуља са оном са пругама, то је онда права слика твоје будућности, а у ствари извод из твог будућег досијеа.

  3. Srceeee, čekaj samo da “izgubiš” politički imunitet, a hoćeš ubrzo ……. interpol te čeka i dugogodišnja robija……. samo polako !

Comments are closed.