“Milo hoće da počisti Markovića i dovede mlade lavove, a Marković hoće sebi lojalnog predsednika…”: Sprema li se rascep u DPS-u?

0
Foto: Profimedia

Milan Кnežević, jedan od lidera Demokratskog fronta rekao je u intervjuu RTS-u da Crna Gora nije ni izlazila iz krize, i da je nakon 30. avgusta bilo jasno da crnogorski predsednik Milo Đukanović ne želi mirnu tranziciju vlasti i da će pokušati na novom ideološkom konceptu, navodno odbrane nezavisnosti Crne Gore, da podrije novoforniranu vlast i novoformiranu parlamentarnu većinu.

Nepotpisujući sporni zakon, kao i set zakona, Đukanović je našao obrazloženje da nije bilo kvoruma zato što je jedan od poslanika koji je inficiran kovidom glasao onlajn.

“To nije tačno, jer je u aprilu i maju prošle godine kada je na vlasti bio DPS zajedno sa koalicionim partnerima, 50 poslanika iz crnogorskog parlamenta glasalo onlajn utvrđujući dnevni red, glasajući za zakone. Na taj način ako bi se koristila ta analogija, onda bi svi zakoni koje smo donosili posle aprila bilu upitni i ne bi imali karakter ni ustavnosti ni zakonitosti”, rekao je Knežević.

Prema njegovim rečima, radi se o očajničkom potezu Mila Đukanovića koji pokušava da se pred kongres 23. januara bolje pozicionira u odnosu na Duška Markovića pošto ih očekuju velike partijske borbe i partijske čisteke.

“Đukanović želi da dovede mlade lavove i počisti kadrove Duška Markovića, dok Duško Marković želi da ostane na svojoj poziciji i dovede nekoga na poziciju predsednika od ljudi koji su njemu lojalni”, pojašnjava Knežević. 

SPECIJALNA NOVOGODIŠNJA AKCIJA

104 NEDELJNIKA i 12 poklon knjiga po neverovatnoj ceni od samo 11.999 dinara!

52 NEDELJNIKA i poklon knjiga “ISTORIJA 21. VEKA” za samo 7.999 dinara!