Milo Đukanović o Amfilohiju: “Iz dugog perioda naše saradnje, tokom kojeg smo razmjenjivali mišljenja, pamtiću…”

1
Foto: Profimedia

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija izraze saučešća Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori.

On je tim povodom objavio zvanično saopštenje, prenose Vijesti.

„Sa žaljenjem sam primio vijest o smrti Njegovog Visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. Kao velikodostojnik SPC bio je akter i svjedok burnih procesa krajem prošlog i početkom ovog vijeka, kako u Crnoj Gori, tako i na prostorima bivše Jugoslavije. Ukupnu djelatnost mitropolita Amfilohija u Crnoj Gori cijeniće istorija. Iz dugog perioda naše saradnje, tokom kojeg smo razmjenjivali mišljenja o važnim pitanjima za razvoj savremene Crne Gore, pamtiću njegov doprinos stvaranju pozitivne atmosfere uoči referenduma na kojem je naša zemlja obnovila nezavisnost mirnim i demokratskim putem. Molim vas da moja saosjećanja prenesete njegovim najbližima”, navodi se u saopštenju predsednika Crne Gore. 

1 KOMENTAR

  1. Milo Djukaj,znamo da ti je sada srce na mestu.. Ne poznaje se iskrenost u tvom obraćanju…Uvek ti je bio trn u oku,po tvom nalogu je i hapsen…Narod dobro zna ko si,splačino od čoveka..

Comments are closed.