Milo Đukanović i Krivokapić razmenili oštre poruke: “Crna Gora je dočekala da joj zvaničnici idu na sahrane intelektualaca, a ne šefova narko kartela”

0

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić i predsednik te države Milo Đukanović razmenili su oštre poruke preko društvene mreže Tviter, posle sahrane umirovljenog episkopa SPC Atanasija Jevtića kojoj je prisustvovao Krivokapić sa još nekoliko članova vlade.

Đukanović je poručio da je “Krivokapić sa pola Vlade bio na sahrani “jednog od najotvorenijih neprijatelja države i crnogorskog naroda”.

“Da ovo nije naša tužna realnost moglo bi biti za rubriku ‘Verovali ili ne’. Šta je Crna Gora dočekala…”, napisao je Đukanović na Tviteru.

“Premijer sažaljivo moli za malo privatnosti. Za razumevanje što je s maskom na licu bio na sahrani umirovljenog episkopa SPC Atanasija Jevtića u drugoj državi. Samo što je skinuo dok je ljubio kovčeg umrlog od korone. A ne kaže šta će Premijer Crne Gore, s pola Vlade, na sahrani jednog od najotvorenijih neprijatelja njegove države i crnogorskog naroda, poznatog po fašisoidnim stavovima o pripadnicima islamske veroispovesti, onog istog koji je ne tako davno pretio da će nam, ako se naljute, i mošti Svetog Vasilija oteti i preneti u Hercegovinu”, napisao je takođe Đukanović na Tviteru.

Krivokapić je u odgovoru saopštio da zna da Đukanovića “boli što je ujedinjena obespravljena Crna Gora rekla da ne želi više ni DPS niti njega kao predsednika Crne Gore”.

“Crna Gora je dočekala da joj zvaničnici idu na sahrane vrhunskih intelektualaca i najvećih duhovnika 20. i 21. vijeka. Zamislite da joj zvaničnici idu na sahrane vođa narko kartela ili belosvetskih tajkuna? Žao mi je što predsednik Đunaković još nije oprostio Crkvi i njenim vladikama što je obespravljeni narod Crne Gore najpre uspravila, pa objedinila, ne pitajući ko je koje nacije i ko je koje vere. Znam da ga boli što je takva ujedinjena obespravljena Crna Gora rekla da ne želi više ni DPS a uskoro će reći i predsedniku šta milsi o njemu. Ko gubi ima pravo da se ljuti, ali ta ljutnja ne bi trebalo da traje baš tako dugo”, napisao je Krivokapić na Tviteru.