Mile Kekin, frontmen benda Hladno pivo, u aprilu je dva puta u Beogradu. On je 4. aprila održao odličan koncert u Domu omladine gde je promovisao novi solo album „Kuća bez krova“, sa koga su već postali poznati singlovi i spotovi „Reno 4“ , „Atlas“, „Takav par“, „Atlantida“ i „Samo moja“. Koncert je bio pun, što ne čudi s obzirom na to da i njegov bend Hladno pivo redovno rasprodaje koncerte u Beogradu.

A danas, 13. aprila, Mile Kekin nastupa kao di-džej na Beogradskoj ultimativnoj kulturnoj akciji. Poznate rok zvezde puštati muziku u prostoru KPGT-a.

Divlji izlasci u grad zamenjeni su laganim dvokorakom uz puni želudac. Kako gledate na put od „Džinovskog“ prvog koraka do „Kuće bez krova“?

Taj put još uvijek traje, ali mi je drago što se po temama i muzici može prepoznati koje sam pjesme pisao s dvadeset, a koje sa četrdeset. Gledajući unazad, mislim da smo kao bend, a i ja kao autor, imali uspona i padova, ali smo se u svakom trenutku dobro zabavljali. Već trideset godina sviramo i živimo od toga. Nemamo razloga da se žalimo.

Šta je danas za vas „reno 4“ koji plovi po magistrali iza koje treperi grad?

„Reno 4“ je meni lično bio i ostao simbol novostečene slobode. To je bio prvi auto koji je bio samo moj i samim tim – najbolji na svijetu. Nekima je to „mercedes“, nekima „jugo“, ali u ovom slučaju marka i cijena nisu presudne. Bitno je samo da ga ne dijeliš s tatom ili mamom.

Moraju li ljubav i sreća danas da imaju cenu i bar-kod?

Naravno da ne. Ta je pjesma koju citiraš sama po sebi paradoks jer pjeva da neće, dok upravo to čini. Ta mi se ideja svidjela i zato sam kombinirao naizgled nespojivo, kao što su to bar-kod i ljubav.

Šta je „Zlatna ruža“ vaše karijere?

Uf, ovo pitanje otvara mogućnosti za razne ljigave odgovore da mi se teško suzdržati, ali ipak hoću. Ruža moje karijere jeste užitak poslom – i dalje volim stajat na bini i pjevati većinu pjesama. Ne moram se napit niti drogirati da bi mi bilo ugodno na bini.

Komentar(1)

  1. Goran
    13. април 2019. 15:12

    I meni je Reno 4 bio najbolji uz Fiću.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.