Milanović: “Podrška građanskoj i sekularnoj Crnoj Gori. Mi znamo granicu, neki to još očito nisu naučili”

0

(Beta) – Predsednik Hrvatske Zoran Milanović najavio je danas da predsednik Crne Gore Milo Đukanović dolazi iduće sedmice u zvaničnu posetu Zagrebu na njegov poziv, pritom izrazivši podršku građanskoj, sekularnoj Crnoj Gori.

Milanović je novinarima u Zagrebu rekao da će se uz uobičajene teme razgovarati i o poslednjim dešavanjima u toj državi.

“Crna Gora je susedna država, pre svega, tek onda članica NATO, i nas se to tiče. Ja ne ustoličujem vladike i arhiepiskope po Cetinju i Nikšiću, to nije moj posao niti bilo kojeg političara u Hrvatskoj. U Crnoj Gori je to srećom završilo bez ljudskih žrtava i verujem da će to tako biti i dalje”, naglasio je Milanović.

On je istakao da se Hrvatska “u unutrašnje poslove susednih država ne meša”.

“Ono što radim prema Bosni i Hercegovini nije mešanje, to je samo jedan stav koji je jasan i koji ponavljam celo vreme. Dalje od toga ne idem”, naveo je hrvatski predsednik.

Milanović je dodao da “u Bosni i Hercegovini živi više Hrvata nego što ima Crnogoraca u Crnoj Gori, kamoli Srba u Crnoj Gori”.

“Mi znamo granicu, a neki to još očito nisu naučili”, zaključio je predsednik Hrvatske.

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović dolazi u zvaničnu posetu Hrvatskoj 16. septembra. Kako je najavljeno, osim sa Milanovićem, Đukanović će razgovarati i sa premijerom Andrejom Plenkovićem.