Milan Stamatović ima predlog za posrednika između vlasti i opozicije: “Aleksandar Vučić…”

0
BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC/DS

(Beta) – Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je danas da bi u predstojećem dijalogu vlasti i opozicije trebalo da posreduje predsednik Srbije Aleksandar Vučić jer je “legitimni i legalni predsednik svih gradjana”.

Stamatović smatra da u dijalogu ne bi trebalo da posreduju predstavnici zakonodavne ili izvršne vlasti jer, kako je ocenio, “ne nose pun legitimitet” s poslednjih parlamentarnih izbora.

Stamatović je naveo da je do redovnih predsedničkih i lokalnih beogradskih, kao i vanrednih parlamentarnih izbora, neophodno da centralna vlast izadje u susret “opravdanim zahtevima opozicije za poboljšanje izbornih uslova”.

Ocenio je da je Vučić juče na Zlatiboru, gde mu je bio gost, “najdirektnije, bez ikakve sujete, priznao da i opozicija ume dobro da upravlja društvenom zajednicom”.

Povodom ocene dela opozicije da se “priklonio” Vučiću i SNS, predsednik zlatiborske opštine Čajetina i Zdrave Srbije je rekao da je ta stranka “i dalje” opozicija lošim potezima vlasti na svim nivoima, ali ne i “svakoj zdravoj akciji i ideji koja je u interesu gradjana”.

“Jeste da smo, u poslednje tri godine, na Zlatiboru, u dva navrata, osvajali tri puta više glasova od SNS, da su nas saplitali i da smo trpeli strahovite opstrukcije i pritiske iz dela izvršne vlasti na nivou države, ali, sada, kada je, posle pola decenije, zlatiborska gondola prodisala i poletela, nama je zadovoljstvo što je i predsednik Vučić, ovde pred nama, rekao da je to veliki dogadjaj za celu Srbiju i najavio ozbiljna ulaganja u ceo Zlatiborski okrug”, naveo je Stamatović, prenela je njegova Zdrava Srbija.