(Beta) – Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović ocenio je danas da bi u predstojećem dijalogu vlasti i opozicije trebalo da posreduje predsednik Srbije Aleksandar Vučić jer je „legitimni i legalni predsednik svih gradjana“.

Stamatović smatra da u dijalogu ne bi trebalo da posreduju predstavnici zakonodavne ili izvršne vlasti jer, kako je ocenio, „ne nose pun legitimitet“ s poslednjih parlamentarnih izbora.

Stamatović je naveo da je do redovnih predsedničkih i lokalnih beogradskih, kao i vanrednih parlamentarnih izbora, neophodno da centralna vlast izadje u susret „opravdanim zahtevima opozicije za poboljšanje izbornih uslova“.

Ocenio je da je Vučić juče na Zlatiboru, gde mu je bio gost, „najdirektnije, bez ikakve sujete, priznao da i opozicija ume dobro da upravlja društvenom zajednicom“.

Povodom ocene dela opozicije da se „priklonio“ Vučiću i SNS, predsednik zlatiborske opštine Čajetina i Zdrave Srbije je rekao da je ta stranka „i dalje“ opozicija lošim potezima vlasti na svim nivoima, ali ne i „svakoj zdravoj akciji i ideji koja je u interesu gradjana“.

„Jeste da smo, u poslednje tri godine, na Zlatiboru, u dva navrata, osvajali tri puta više glasova od SNS, da su nas saplitali i da smo trpeli strahovite opstrukcije i pritiske iz dela izvršne vlasti na nivou države, ali, sada, kada je, posle pola decenije, zlatiborska gondola prodisala i poletela, nama je zadovoljstvo što je i predsednik Vučić, ovde pred nama, rekao da je to veliki dogadjaj za celu Srbiju i najavio ozbiljna ulaganja u ceo Zlatiborski okrug“, naveo je Stamatović, prenela je njegova Zdrava Srbija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.