Proslavljeni glumac Miki Manojlović izjavio je da očekuje reakciju Evropske filmske akademije, čiji je Miloš Biković član, nakon što je taj srpski glumac ostao bez uloge u trećoj sezoni popularne HBO serije „Beli lotos“.

„Moj predlog za učlanjenje Bikovića u Evropsku filmsku akademiju bio je podržan ličnim potpisom i pismom sa obrazloženjem zašto smatram da on zaslužuje članstvo. Njegov prijem je srdačno prihvaćen, a sertifikat je dodeljen. Sada je zvanično član EFA. U ovoj situaciji, očekivao bih njihove reakcije na tvitove bilo kog ministarstva, bilo koje države“, izjavio je Manojlović za TV K1, a prenosi N1.

„Živimo u dobu dominacije društvenih mreža. Ljudi često tumače činjenice na površan način prema vlastitim željama i preferencijama. Kada je reč o ovom konkretnom slučaju, postojala su dva prethodna slučaja koja, iako nisu identična, predstavljaju kontrast. Na primer, postojao je film „Peacemaker“ za koji nisam bio zainteresovan, iako bi me to učinilo bogatijim novčano i iskustveno. Odlučio sam da ne prihvatim ulogu iz moralnih razloga, ne želeći da profitiram od tragedije moje zemlje, posebno igrajući ulogu negativca sa Balkana. Ovaj postupak nije dokumentovan na društvenim mrežama, ali predstavlja značajan moralni gest. Nebojša Glogovac nije prihvatio ulogu u filmu sa Anđelinom Džoli, jer mu nisu dali ulogu koju je on želeo, već koju su mu namenili“, ispričao je Manojlović u emisiji „Kec na jedanaest na televiziji K1.

Podsetimo, nakon oštrih reakcije Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine, zbog angažmana glumca Miloša Bikovića u Rusiji, HBO produkcija odlučila je da zameni Bikovića u novoj sezoni popularne serije „Beli lotos“.

Glumac se oglasio saopštenjem u kojem je rekao da se „danas protiv njega vodi ciljana kampanja, koja kroz spoljni uticaj stvara ozbiljan presedan, bacajući senku na suštinu umetničke slobode“.

HBO će ipak Bikoviću isplatiti honorar za tu ulogu, a glumac je najavio da će taj novac proslediti u humanitarne svrhe.

Ulogu prvobitno namenjnu Bikoviću igraće bugarski glumac i reditelj Julijan Кostov.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.