Mihajlović: “Procena štete zbog štrajka u Kolubari je pola miliona evra”

1
(BETAPHOTO/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/MO)

(Beta) – Ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović, izjavila je danas da Rudarski basen “Kolubara” radi redovno, a da prve procene govore da je direktna i indirektna šteta za Elektroprivredu Srbije (EPS) zbog prekida rada u ponedeljak pola miliona evra.

“Razumem svakog radnika koji je bio na zboru zbog toga što je zabrinut da li će raditi ili ne. Ali verujem da je bilo dosta manipulacije i neinformisanosti, kao i određenih interesa da se određeni projekti ipak rade”, izjavila je ministarka, saopštilo je ministarstvo.

Prema njenim rečima, niko nikada nije rekao da će se 2030. godine gasiti termoelektrane (TE) i da će se zatvarati radna mesta.

“To nije ni moguće jer trenutno skoro 70 odsto električne energije dobijamo iz TE. Drugo je pitanje da li će se graditi nove elektrane, mi mislimo da ne treba, već da EPS treba da što pre završi već započete projekte, od TE Kostolac B3 do vetroparka u Kostolcu”, odgovorila je Mihajlović na Kopaonik biznis forumu na pitanja novinara. 

Upitana o sednici Nadzornog odbora EPS-a, Mihajlović je rekla da je pored izmena plana poslovanja, jedna od tačaka bila i informacija o izgradnji TE “Kolubara B”, kao i da je direktor EPS-a tu tačku povukao s dnevnog reda i da o njoj nije bilo rasprave.

“Energetska tranzicija je proces koji je ispred nas i od kojeg ne možemo da pobegnemo. Moj zadatak je energetska bezbednost i da Srbija ima dovoljno energije po održivim cenama”, istakla je ministarka.

Prema njenim rečima, ministarstvo stoji iza toga da nije dalo odobrenje da se gradi TE “Kolubara B”, i smatra da je važno “da umesto manipulacija imamo jasne informacije o svemu što se radi”.

1 KOMENTAR

  1. Не процена,него тачан износ штете коју је именована у сарадњи са својим шефом узроковала у само једној “приватизацији” српског грађевинског гиганта на Новом Београду, црногорској мафији износи 5,3 милиона евра, колико је и износио пад акција на берзи. А та штета се до данас само увећава. Тако да, боље је да она не прича ништа о некаквим штетама.

Comments are closed.