Mihajlović po izlasku iz bolnice: “Ovoga puta mi je lečenje mnogo teže palo”

0
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

(Beta) – Trener fudbalera Bolonje Siniša Mihajlović rekao je danas da mu je ponovni odlazak na lečenje zbog leukemije pao mnogo teže od onog prvog 2019. godine.

“Od prvog trenutka kad sam otišao u bolnicu cilj mi je bio da se što pre vratim u normalu. Ako ste zdravi, uživate u životu, ali bolest vas natera da razumete njegov smisao”, rekao je Mihajlović na prvoj konferenciji za novinare po izlasku iz bolnice.

Bivšem selektoru reprezentacije Srbije leukemija je prvi put dijagnostikovana u leto 2019. godine.

Mihajlović (53) je počeo da se oporavlja posle hemioterapije i transplantacije koštane srži u oktobru 2019. godine, ali se bolest vratila ove godine, zbog čega je bio primoran na dalje lečenje.

“Moram reći da je ovog puta bilo teže. Zbog kovida sam mogao da viđam suprugu samo tri sata dnevno. Pri put sam stalno primao posete”, rekao je Mihajlović.

“Teško je uvek biti sam, ali često sam razgovarao sa svojom porodicom i igračima zahvaljujući tehnologiji. Tim, klub, lekari su mi uvek bili blizu. Bilo je strašno, ali sam ponovo tu i to je ono što se najviše računa”, dodao je on.

Bolonja je ostala neporažena dok je Mihajlović bio u bolnici, a srpski trener je istakao da mu se najviše dopalo to što je video “miran tim koji preuzima odgovornost”.

“Pre toga su bili malo nesigurni, ali su tada postali potpuno svesni svojih kvaliteta. Uvek smo se trudili da napravimo problem svakom timu svojom igrom i stavom. Divno je videti takav stav na terenu”, rekao je Mihajlović.

Mihajlović je uz osmeh poručio novinarima da su mu nedostajali. 

“Nedostajali ste mi. Vi ste nužno zlo. Kada prolazite u životu kroz određene trenutke, nedostaju vam stvari za koje nikad ne biste ne biste pomislili da će vam faliti, poput razgovora sa vama”, rekao je Mihajlović.