Mihajlović: “Nova Đilasova pretnja protestima pokazuje da ga ne interesuje bolji život građana…”

1
Foto Vladimir Živojinović za Nedeljnik

 (Beta) – Članica Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je danas da “nova pretnja protestima lidera Stranka slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa pokazuje da ovog političara i njegove partnere ne interesuje bolji život gradjana, već isključivo vlast i njihovi lični interesi”.

“Verujem da građani od političara, bilo da su u vlasti ili opoziciji, ne žele da vide ogoljenu borbu za vlast, već političku borbu ideja i programa, koja treba da donese mogućnost izbora između različitih opcija i na kraju, boljitak za sve gradjane”, rekla je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Prema njenim rečima, SNS je i kao opozicija predlagala rešenja, “nikad nije bežala od izbora”, ali “izgleda da Đilasa ne zanima interes građana, već samo kako da se vrati na vlast, zbog sopstvenih interesa”.

“Sigurna sam da je građanima još sveže sećanje na proteste na kojima lideri i pristalice opozicije pozivaju na nasilje i upadaju u institucije, pokušavajući da dođu na vlast bez izbora”, navela je Mihajlović u pisanoj izjavi.

Ona je dodala da je “uverena da građanke i građani dobro pamte i motornu testeru u Radio televiziji Srbije, nošenje vešala ulicama Beograda i uvredljivo i nasilničko ponašanje prema ženama i da ne žele takve scene da gledaju ponovo”.

Đilas je prethodno izjavio da deo opozicije neće izaći na izbore ukoliko predlog unapređenja izbornog procesa koji treba da sačine posredinici iz Evropskog parlamenta bude “uz dlaku” predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, već da će organizovati proteste.

1 KOMENTAR

  1. Протест у Србији, у складу са законом и одбрен од надлежних институцја, не може и не сме бити претња, чланице некаквог председништва и некаква министарко (да се родно равноправно изразим) у покушају, па макар решио да протестује и сам Ђилас. Протест у овој земљи већ једном мора постати право ! Па као што га као таквог (штедро) користе разноразни покрети и организације (као и локални ЛГБТ), може то и странка госп. Ђиласа. А ако су разлози протеста госп. Ђиласа баш тако прозаични, да се само врати на власт, чему онда етикете о било каквим претњама. Зар вам у том случају не би било корисније да и не одлази са улице ? Према томе, немојте “плашити мечку решетом”, а господин Ђилас ће и на овај начин “проверити” (свакако бројношћу присутних) колико његове идеје, па и она о повратку на власт, имају кредибилитета међу бирачима. А плату си (још једном) зарадила.

Comments are closed.