“Mi vodimo istragu sa vezanom levom i desnom rukom…”: Ana Brnabić posle dve godine od ubistva Ivanovića

1
BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/MO

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je jutros da je danas, na drugu godišnjicu ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, osnovna poruka da Srbija neće stati u istrazi dok se ne otkriju nalogodavci i počinioci tog zločlina, i to “stvarni, a ne oni kako bi neki voleli da naprave tu priču”.

Ona je za Radio-Televiziju Srbije rekla da Beograd tu istragu vodi sam, bez ikakve podrške Prištine i međunarodnih činilaca na Kosovu, pri čemu pre svega misli na EULEKS, dok, kako je rekla, UNMIK tu “nema naročite ingerencije”.

Kako je rekla, srpske vlasti imaju “određena saznanja” koja ona ne može da saopšti da ne bi ugrozila ljude i istragu, navodeći da je situacija na Kosovu takva da se ne mogu sprečiti ubistva ni zaštićenih svedoka Specijalnog suda.

“Mi vodimo istragu sa vezanom levom i desnom rukom od strane Prištine i međunarodne zajednice”, rekla je Brnabić.

Ona je rekla da optuženi za ubistvo Ivanovića ne mogu očekivati pravilno suđene na Kosovu i istakla da je optužnica “farsa” i da su “dokazi, ako se tako mogu nazvati, kontradiktorni”.

“Srbiji i Srbima, ma gde živeli, su potrebni mir, stabilnost, bezbednosti i Srbija će znati kako da sačuva mir i obezbedi sigurnost Srbima, ma gde oni živeli”, poručila je Brnabić, koja je prisustvovalo pomenu za Ivanovića, u Hramu Svetog Sava, na Vračaru.

1 KOMENTAR

  1. Pa odvežite se,sami ste se zavezali xoxoxox kakve ste vi lažovčine pa to svet nije video…

Comments are closed.