“Mi smo spremi da omogućimo produženi mini-raspust”: Ministar prosvete čeka odluku Kriznog štaba…

0
(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/DS)

(Beta) – Ministar prosvete Srbije Branko Ružić potvrdio je da je danas u 15.30 sednica Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa i naveo da je to ministarstvo spremno da se takozvani jesenji mini-raspust produži za tri dana, kako bi zahvatio period od subote do ponedeljka 15. novembra.

“Ne mogu da govorim apriori, dok se ne donese formalna odluka, ali ministarstvo uvek sluša stav struke, kod nas kucaju na otvorena vrata”, rekao je Ružić, u pauzi skupa povodom 20. godina od vraćanja verske nastave  u obrazovni sistem Srbije.

Kako je naveo, “mi smo spremni, u kontekstu sveopštih mera na suzbijanju korona virusa, da napravimo taj iskorak i omogućimo da se taj takozvani mini-raspust produži”.

Prema njegovim rečima, iduće sedmice već postoje dva neradna dana u školskom kalendaru, kad bi se spojili sa tri radna dana i dva vikenda to bi bilo devet dana raspusta.

“Imali bi tu pauzu, koja bi u sklopu opštih mera verovatno pomogla da sanira ovo stanje koje je u opštoj populaciji zabrinjavajuće. To je stav epidemiologa”, rekao je Ružić.