“Mene u SAD gledaju kao koledž trenera, više me cene nego ovde u Evropi. Jokića sam naučio svašta, ali…”

0
BETAPHOTO/DRAGANA STJEPANOVIC/DS

Centralni košarkaški događaj u Srbiji prošle nedelje bio je oproštaj Dejana Milojevića od KK Mega Bemaks, koji je posle osam godina trenerska karijere odlučio da se oproba u Americi.

Milojević ima više opcija i kako ističe, kada se završi NBA sezona videće kakve su opcije pred njim.

“Istina je da me nekoliko klubova želi. Prvo da se završe NBA sezone, da vidimo ko će gde biti i ako se oslobodi mesto u tim klubovima koji me žele. Naravno i ako dobijem ulogu koja me ispunjava. Brojeve koje smo u Megi napravili su fantastični. Ne želim da budem lažno skroman, Mega je za ovih osam godina dala 10 NBA košarkaša. Partizan je u istoriji dao 13, a Zvezda i FMP oko pet. Ne želim nikoga da unizim, ali ne treba biti ni lažno skroman. Mene u SAD više gledaju kao koledž trenera i više me cene, nego ovde u Evropi”, rekao je Milojević za Tv Prva.

On je govorio i o radu sa Nikolom Jokićem, najboljim centrom sveta prošle godine.

“Joka je napravio neverovatne stvari i tek će napraviti. Od prvog momenta sam video kakav je igrač. On je imao stvari koje nisam mogao da naučim. Ja sam Nikolu naučio svašta, ali on je imao ono što se ne može da se nauči. Košarkašku inteligenciju, sposobnost dodavanja, i donošenje odluke u pravo vreme”, rekao je Milojević.

“Vi možete da otvorite malo igraču vidike, ali da ga naučite kada je pravi trenutak za neki potez, to je teško, a Nikolu to nije trebalo učiti”.