Memlji Krasnići ozvaničio kandidaturu: Izbori za Veseljijevog naslednika u DPK…

0
Foto Screenshot

 (Beta) – Poslanik Demokratske partije Kosova (DPK) Memlji Krasnići, ozvaničio je kandidaturu za predsednika stranke za izbore koji će biti održani u subotu 3. jula, saopštio je DPK i potvrdio sam Krasnići na Fejsbuku.

On je prvi zvaničnik koji je ozvaničio kandidaturu, a kako je najavio, DPK će 3. jula “imati demokratski izborni proces” u kojem će biti izabran predsednik stranke.

“Ponosan na naše putovanje na Kosovu i osećajući veliku odgovornost koju imamo za budućnost, odlučio sam da se kandidujem da vodim stranku. Potpuno sam uveren da ćemo zajedno izgraditi profil i tim koji su nam potrebni da bismo Kosovu i njegovim građanima pružili istinsku političku adresu koja im je preko potrebna”, napisao je Krasnići na Fejsbuku.

On je dodao da je više nego odlučan da oslobodi potencijal demokratije, meritokratije i posvećenosti, kako bi DPK bila otvorena vrata za sve koji žele i imaju šta da daju državi, društvu i državnim institucijama.

Krasnići je bio potpredsednik stranke, ministar kulture i ministar poljoprivrede, i šef poslaničke grupe DPK u Skupštini.

Među analitičarima i dobrim poznavaocima situacije u DPK očekuje se da drugi kandidat za predsednika bude Enver Hodžaj.

Izborima na kojima se bira predsednik stranke nisu kako je uobičajeno prethodili izbori na svim nivoima organizovanja, i oni će biti održani pre izbora za gradonačelnike i odbornike opština na Kosovu i Metohiji, koji su zakazani za 17. oktobar ove godine.

Od kraja prošle godine, kada je Kadri Veselji otišao u Hag, pa do sada, stranku je kao vršilac dužnosti predsednika predvodio Enver Hodžaj.