Megan Rapino donela novu svetsku krunu Amerikankama, Tramp im (još) nije čestitao

0
AP Photo/Claude Paris/Tanjug

Fudbalerke Sjedinjenih Država osvojile su četvrtu titulu šampiona sveta u istoriji i potvrdile dominaciju u fudbalu kada se radi o takmičenju među damama. Holandija je u velikom finalu u Lionu bila prelak zalogaj za izabranice selektorke Džilijen Elis koje su za samo deset minuta rešile pitanje pobednika na ovom meču – 2:0 (0:0).

Amerikanke su bile najdominantnije na čitavom turniru pošto su upisale svih sedam pobeda, uz samo tri primljena gola. Ovo im je četvrti pehar na Mundijalima, zbog čega su i najuspešnija ženska fudbalska reprezentacija.

Do pobede protiv Holanđanki vodila ih je Megan Rapino, koja se na vreme oporavila od povrede, pa je posle propuštenog polufinala zaigrala od starta – i odmah dala gol, sa penala, u 61. minutu.

Pobedu Amerikanki potvrdila je Lavel osam minuta kasnije.

Inače, Rapino, jedna od najiskusnijih i najboljih reprezentativki Sjedinjenih Država, javno se posvađala sa predsednikom, pošto je rekla da neće da ide u “je..nu Belu kuću” ako se dogodi da SAD postane svetski šampion u fudbalu. Predsednik Tramp joj je odgovorio da treba da POBEDI pre nego što PROGOVORI, ali i da ne sme da ne iskazuje poštovanje Državi.