Dugogodišnji saveznik Vladimira Putina i zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev objavio je dugačku poruku o izgledima da se bilo ko iz Rusije suoči sa međunarodnim tribunalom zbog svojih akcija u Ukrajini.

„Nazvao sam ludim sve pokušaje da se stvore tribunali ili sudovi za takozvanu istragu ruskih akcija. Ovi predlozi nisu samo pravno ništavni. Ideja o kažnjavanju zemlje koja ima najveći nuklearni potencijal je apsurdna sama po sebi. I potencijalno ugrožava postojanje čovečanstva“, citirao je na Telegramu svoje obraćanje na međunarodnom pravnom forumu u Sankt Peterburgu, prenosi N1.

Zatim nastavlja i pita ko poziva na ove akcije i imenuje Sjedinjene Države. Daje dugu listu primera vojne agresije SAD od Drugog svetskog rata.

„Vijetnam i Koreja, Jugoslavija i Irak, Kuba, Avganistan i Sirija dobro su svesni koliko su katastrofalne posledice ovakvih invazija – lista je duga i stalno se ažurira. Amerika je ubila više od 20 miliona ljudi u 37 zemalja od kraja Drugog svetskog rata, prema studiji objavljenoj u Global Research. Razmislite o tome – više od 20 miliona“, rekao je Medvedev, a na pitanje koliko su „11. septembara“ SAD organizovale u drugim državama, odgovorio je – oko deset hiljada.

Medvedev se pita ko će suditi Rusiji.

„Oni koji nekažnjeno ubijaju ljude i čine ratne zločine, a ne nailaze na pravu osudu u međunarodnim strukturama koje finansiraju? Oni koji su tako čvrsto verovali u svoju isključivost i nekažnjivost? Oni koji veruju da imaju pravo da osuđuju druge, ali su izvan nadležnosti bilo koje Božje presude? Sa Rusijom ovo neće uspeti“, zaključio je Dmitrij Medvedev.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.