Medvedev: “Budalasto je verovati da sankcije Zapada mogu da utiču na rusku Vladu”

1
EPA-EFE/YULIA ZYRYANOVA

Bivši ruski predsednik i sadašnji šef Saveta za nacionalnu bezbednost Dmitrij Medvedev rekao je da bi bilo “budalasto” verovati da sankcije Zapada protiv ruskih poslodavaca mogu imati bilo kakve posledice po Vladu u Moskvi, prenosi BBC.

Zapad je uveo niz sankcija Rusiji, od kojih su neke specifično usmerene na milijardere za koje se veruje da su bliski Vladimiru Putinu.

“Hajde da se zapitamo. Mogu li ovi biznismeni imati najmanji uticaj na ljude koji vode ovu zemlju?”, upitao je Medvedev retorički u intervjuu za rusku državnu agenciju RIA.

“Reći ću vam otvoreno – ne, nema šanse”, odgovorio je on na pitanje koje je sam postavio.

Međutim, stručnjaci veruju da bi sankcije ruskim oligarsima mogle da uspeju, s obzirom na to da bi mogle da utiču na Putina da promeni svoju strategiju.

Profesor sociologije Bruk Harington koji je proučavao najbogatije ljude na svetu, rekao je da su najimućniji Rusi u mnogo boljem položaju kada je u pitanju uticaj na Putina, kojim bi ga ubedili da uvidi koliko je ovaj rat razarajuć i za samu Rusiju.

1 KOMENTAR

  1. Ako Rusija zavrne gas prema Evropi, ma ima da procveta ucenjivanjem USA a gas ima da kosta kao zlato i to ce od Rusije otkupljivati sve raspolozive kolicine..to je biznis..Eu sama sebe ubija, umesto da saradnja sa Rusijom bude na najvisem nivou ulazi u krizu zato sto usa i nato ne mogu kontrolisati gas i Rusku privredu..sa ratom nema veze ne znam sto to pominju..nato vodi bombardovanje na preko 52 zemlje u svetu od kojih su mahom muslimanski zitelji ili kao na kosovu, usa i nato vole siptare, nisu oni preuzeli kosovo da daju njima vec da oni ekplatisu, trguju organima, prostitucija, nemoral, narkotici, biolaboratorije…Rusiji ide u prilog, Usa ce otkupiti sve rublje kako bi platila gas i prodavati duplo, a eu ce doci u kolaps i da hoce nece moci..zemlje koje nemaju valutu svoju bice u problemu, a stampace e to dovodi do unistavanje eu..sami su sebe ubili nizasta…imas dinare, plata pokriva mesecni zivot i cao..a eu neka ide u kolaps..evro ce poceti da slabi tako da raspadom ko ima milion eura imace mion dinara, a ko radi za 50 hilj din imace 50 hilj eura..Ko ce vise skupljati eu, niko..rus ce traziti da platis hranu, gas, havtu i rublje i zemlja kao srb mora pratiti kurs rublje, eu moze biti i 1 dinar a moze i 500, ali ako din i rublja bude 1 din, to je uvecanje standarda, nadam se da ce Vucic to videti, zna on..jer nama znaci sto je funta 200 ili 2000 din kad njome nista ne placamo? Podhitno se opredeluti u RUBLJU predsedniceeeee, vidite da namirnice i sve skace sto je bo 1, sad je 3,4 eura a nama je kurs din rub stabilna 1:1, znaci ako je 50 din u Rusiji gorivo kod nas moze duplo tj 100 din i dobro i drzavi i narodu

Comments are closed.