Medojević podneo ostavku na poslaničku funkciju

0
Foto: Profimedia

Predsednik Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević podneo je ostavku na poslaničku funkciju.

Medojević je kazao da je bio u pravu kada je pre pola godine rekao da je nova Vlada opasni eksperiment, koji će uvesti državu u krizu i da ne odražava političku volju građana, prenose Vijesti.

„Pokazala je da nije Vlada reformi ni diskontinuiteta. Ako za šest meseci nisu pokazali rezultate, neće ih ni pokazati. Cilj Vlade je uništenje DF… Vladom vladaju tajni centri moći“, kazao je Medojević na konferenciji za medije povodom šest meseci rada Vlade.

On je rekao da su oni koji su osnovali Vladu to učinili u dogovoru sa Milom Đukanovićem.

Istakao je da Vladin prioritet nije zadovoljenje tranzicione pravde, te da „Vlada ništa nije obećala i ispunila je to obećanje“.

Istakao je da Vlada ignoriše parlament i da je očigledno da premijer Zdravko Krivokapić želi da sam sa ministrima donosi odluke.

Medojević je, odgovarajući na pitanje novinara, rekao da nema informaciju da su druga dva lidera DF, Andrija Mandić i Milan Knežević, imali dogovor sa mitropolitom Joanikijem oko budžeta, odnosno da se glasa za budžet pod uslovom da bude rekonstrukcije Vlade.

Medojević je rekao da će povući svoje amandmane na budžet, kao i da je podneo ostavku na poslaničku funkciju.

Istakao je da Vlada nije napravila nijedan od rezova koji su bili neophodni, navodeći da nije smanjila trošenje u državnoj administraciji, niti smanjila broj zaposlenih, koji su „paraziti DPS“.