Mediji: Uhapšen Ivan Kontić, osumnjičen za prebijanje u Novom Sadu

0
Foto MUP Srbije

Ivan Kontić (30) koji je osumnjičen da je brutalno prebio mladića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu uhapšen je u Crnoj Gori, prenose mediji.

Kontić je nestao odmah posle brutalnog prebijanja, a za njim je bila raspisana i međunarodna poternica, kada je objavljen snimak nasilja i prebijanja, javlja portla Nova.rs.

Kako prenosi N1, Kontić je uhapšen u Podgorici, po međunarodnoj poternici Interpola Beograd zbog incidenta u Novom Sadu.

“Službenici Sektora kriminalističke policije su oko 18,00 časova, spovodeći višednevnu ciljanu potragu, uz asistenciju pripadnika Sektora specijalne policije, lišili slobode I.K. državljanina Crne Gore”, saopšteno je iz Uprave policije. Ovo lice je lišeno slobode u naselju Zabjelo u iznajmljenom stanu, dodaje se.

U noći između 23. i 24. avgusta dogodilo se brutalno prebijanje mladića u centru Novog Sada. To je javnost saznala skoro tri nedelje kasnije, kada je na društvenim mrežama objavljen snimak sa nadzorne kamere.

Tek sutradan reagovala je policija – saopštenjem i najavom raspisivanja Interpolove poternice za osumnjičenim Ivanom Kontićem.

Na snimku se vidi kako Kontić žrtvu hvata za vrat, ali i još jedan mladić koji vuče pretučenog za majicu i udara ga kolenom u leđa, a zatim pesnicom u glavu.