Mediji su ga zvali “čudovište iz Ardena”, a on je sebe opisao kao “biće lišeno ljudskog osećaja”: Preminuo francuski serijski ubica Mišel Furnire…

0
FRANCOIS NASCIMBENI / AFP / Profimedia

(Beta-AFP) – Francuski serijski ubica Mišel Furnire preminuo je danas u bolnici u Parizu, saopštilo je tužilaštvo. 

Furnire (79) prebačen je 28. aprila u zatvorsku bolnicu zbog srčanih problema, a izdržavao je dve doživotne kazne za ubistvo osam osoba. 

Tužilaštvo je navelo da je otvorena istraga o uzrocima smrti serijskog ubice i da je to uobičajena procedura u slučaju smrti u zatvorskom krugu. 

Furnire, poznatiji kao “Čudovište iz Ardena” priznao je 2008. godine da je ubio sedam žena od 1987. do 2001. godine. Osuđen je na doživotnu robiju za ta ubistva, ali je 2018. godine osuđen takođe na doživotni zatvor za još jedno ubistvo. 

Serijski ubica je u martu prošle godine priznao još tri ubistva kao i umešanost u ubistvo devojčice Estel Muzen koja je nestala 2003. godine, a čije telo još nije pronađeno. 

Furnire je bio pod istragom za nestanak još dve žene. 

Advokati žrtava izrazili su razočarenje što je pravosuđe ostalo bez odgovora za sve zločine koje je počinio Furnire. 

Tokom jednog od suđenja, Furnire je sebe opisao kao “loše biće lišeno svakog ljudskog osećenja”. 

Psihijatri su naveli da njegova hladna priznanja ubistva svedoče da je Furnire bio egocentrična ličnost, bez ikakvog osećaja za kajanje i potpuno ravnodušan prema bolu porodica žrtava.