Srpska lista će učestvovati na lokalnim izborima na KiM: Rakić pozvao građane da glasaju…

0
Printscreen/YouTube/Kosovo Sever Portal KoSSev

Predsednik Srpske liste Goran Rakić pozvao je građane na Kosovu i Metohiji da u što većem broju izađu na lokalne izbore na KiM, nakon što je doneta odluka da i Srpska lista učestvuje izborima koji će biti održani u nedelju, prenose beogradski mediji.

U deset opština sa srpskom većinom, ukupno je 26 kandidata za predsednike opština. Od toga je 18 srpskih, a ostalih osam kandidata su predstavnici albanskih stranaka.

Kandidate za predsednike u svih deset opština, kao i u Obiliću, ima Srpska lista, četiri kandidata imaju novoformirane građanske inicijative “Srpska narodna sloga”, “Narodno jedinstvo”, “Narodna sloga” i inicijativa “Sloboda”. Četiri kandidata nastupiće samostalno.

Podsetimo, 13. oktobra, na severu Kosmeta – odnosno u severnom delu Kosovske Mitrovice, Zvečanu i Zubinom Potoku – izbili su sukobi između građana i kosovske policije nakon akcije kosovske policije za ekonomski kriminal i carine protiv krijumčarenja robe, kada su zatvorili više prodavnica u severnom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mestima.