Preminuo Đorđe Balašević

0
Foto: Printscreen

Naš poznati kantautor Đorđe Balašević preminuo je danas u 68. godini.

Podsetimo, Balašević je pre tri dana primljen na Infektivnu kliniku gde se lečio od upale pluća.

Kako prenosi Blic, lekari su preuzeli sve neophodne mere lečenja, ali do poboljšanja nije dolazilo. Danas popodne mu se stanje dodatno pogoršalo usled ranijih hroničnih zdravstvenih problema.

Porodica je potvrdila najtužniju vest. Supruga Olivera je beogradskim medijima kratko rekla da je informacija tačna, baš kao i ćerka Beba.

Svoju karijeru čuveni Balašević je otpočeo pre skoro četiri decenije u srednjoškolskom bendu “Žetva” s kojim je snimio prvi singl “U razdeljak te ljubim”. Iako mu pesma nije bila posebno draga, upravo ona ga je i proslavila.

Polako svi počinju da prepoznaju glas “novosadskog dečaka”, a on dalje svoj put nastavlja u grupi “Rani mraz”.

Za razliku od njegove ljubavi prema muzici, roditelji su uvek smatrali da je trebalo da se bavi geografijom za koju se i školovao. Zbog toga, iako im je Balašević uvek ostavljao dva mesta za koncert, istom nikada nisu prisustvovali.

Najlepše reči, stihovi i pesme jednog od najvećih kantautora i pesnika na ovim prostorima. Svoje najlepše pesme je otpevao svojoj najvećoj ljubavi koju je upoznao 1979. godine.

Sa Oliverom je u braku bio četiri decenije, a ona je bila i ostala njegova najveća podrška, ali i inspiracija.

Slavni kantautor upoznao je mladu Zrenjaninku Oliveru Savić, našu bivšu reprezentativku u sportskoj gimnastici nenadano. Oboje su bili gosti novosadske televizije – Olivera kao sportista, a Đorđe kao muzičar.

Vrsna gimnastičarka u četiri sportske discipline, s pregrštom medalja i priznanja, trebalo je da odluči između te svoje ljubavi i ove nove, koja se tek rađala.

“I tu ja prevagnem kao peta disciplina”, pričao je Đorđe u decembru 1981. godine.

“Jednom prilikom gledali smo zajedno utakmicu Hajduk – Hamburger…” nastavio je Balašević.

“Najednom Olja mi prebaci ruku preko ramena i reče: ‘Ovaj Zlatko Vujović je opasan fudbaler.’ Rekao sam tad sebi: Našao sam pravu osobu, drugara koji se razume i u druge stvari. Ženim se odmah – gotovo je”, izjavio je Balašević.