Podizanje svesti o značaju autorskih prava za razvoj kulture i kreativnih industrija

 

Jednodnevni program MEDIA Learning Lab #6: zaštita kreativnog rada biće održan u ponedeljak, 3. juna od 10 časova u Svečanoj sali Rektorata Univerziteta umetnosti u Beogradu (Kosančićev venac 29) u organizaciji Deska Kreativna Evropa Srbija (Media Desk Srbija) i Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Učesnici programa biće eksperti za autorsko pravo koji će ovu temu obraditi iz različitih uglova i odgovarati na pitanja učesnika.

Govornici na panelu biće Aleksandar Popović (AP Law), Nikola Kliska (samostalni advokat koji sarađuje sa Karanović & Partners), Tatjana Bukvić (Tin Drum Music) i Emina Peruničić (Mascom).

Autorsko pravo predstavlja ključni element za zaštitu kreativnog rada, a efikasno sprovođenje u praksi osigurava da se kreativni rad umetnika i radnika u kulturi prepozna i zaštiti od neovlašćene upotrebe.

Autorsko i srodna prava predstavljaju ključni element zaštite kreativnog rada, a efikasno sprovođenje legislative u praksi obezbeđuje priznavanje, adekvatno vrednovanje kreativnog rada umetnika i radnika u kulturi kao i njegovu zaštitu od neovlašćene upotrebe. Administriranje i zaštita autorskog prava značajno doprinosi prihodima koji se ostvaruju u sektoru kulture i kreativnih industrija, a rast tog doprinosa je direktno srazmeran rastu svesti i znanja o autorskim pravima.

Stoga će MEDIA Learning Lab #6 tematizovati pitanja autorskog prava u oblastima audio-vuzuelnog stvaralaštva, muzike i pisane reči. Jedno od izlaganja će biti posvećeno i intelektualnoj svojini, a učesnici će se osvrnuti i na specifičnosti zaštite autorskog prava s obzirom na rastuće prisustvo veštačke inteligencije.

Događaj je otvoren za sve zainteresovane autore, umetnike i radnike u kulturi. Svi zainteresovani mogu da se prijave putem linka: https://www.kreativnaevropa.rs/lat/vesti-i-dogadjaji/media/225599/media-learning-lab-6-zastita-kreativnog-rada.html

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.