Mask u prvom obraćanju radnicima Tvitera najavio čistku pa poručio: “Treba dozvoliti ljudima da govore sve što nije nezakonito”

0
EPA-EFE/Patrick Pleul

(Beta) – Ilon Mask obratio se po prvi put zaposlenima u Tviteru (Twitter) i rekao da će kompanija morati da smanji broj zaposlenih, ponudivši i par novih detalja njegovog plana preuzimanja društvene mreže vredne 44 milijarde dolara.

Izvršni direktor Tesle, koji je i izvršni direktor raketne kompanije SpejsIks (SpaceX), rekao je osoblju Tvitera da želi povećati broj korisnika usluge sa 229 miliona na najmanje milijardu ljudi.

On je dodao da će oglašavanje ostati važno za kompaniju, uprkos tome što je ranije rekao da vjeruje da Tviter ne bi trebalo da prikazuje oglase, prenosi Radio slobodna Evropa.

“Mislim da je oglašavanje veoma važno za Tviter. Nisam protiv reklamiranja. Verovatno bih razgovarao s oglašivačima i rekao, hej, hajde da se samo pobrinemo da oglasi budu što zabavniji”, rekao je Mask.

Tokom sastanka Mask nije ponudio novosti o finaliziranju ugovora o preuzimanju kompanije već ponovio da još uvek pokušava saznati više o botovima i spam nalozima na mreži, što je nazvao svojom najvećom brigom.

Odgovarajući na pitanje da li očekuje otpuštanja, Mask je rekao da je potrebno izvršiti “neke racionalizacije broja zaposlenih i troškova”.

“Trenutno, troškovi premašuju prihod”, rekao je, dodajući da “svako ko ima značajan doprinos ne bi trebao imati o čemu da brine”.

Predstojeće preuzimanje Tvitera naišlo je na rašireni skepticizam i zabrinutost među zaposlenicima kompanije sa sedištem u San Franciscu, od kojih su neki zabrinuti da će Mask ublažiti pravila o određenim sadržajima.

Milijarder je rekao osoblju kompanije da vjeruje da bi korisnicima trebalo dozvoliti da govore “prilično nečuvene stvari” na stranici sve dok sadržaj nije nezakonit.