Marković podneo prijavu zbog izazivanja panike protiv čoveka sa snimka koji je emitovan na konferenciji Marinike Tepić

1
Foto: Printscreen

Predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma podneo je krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, odeljenju za visokotehnološki i kriminal protiv osobe čije je izlaganje emitovano u video-zapisu na konferenciji Marinike Tepić, zbog postojanja osnovane sumnje da je putem sredstava javnog informisanja počinio krivično delo izazivanje panike i nereda, prenose mediji.

Osoba protiv koje je podneta prijava, po tvrdnjama Markovića, pojavljuje se sa zamućenim likom na snimku koji je prikazala potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić na pres konferenciji u Jagodini, a gde je govorima o podvođenju maloletnica, devojaka i žena političarima i privrednicima na žurkama koje je Marković priređivao u tom gradu.

Marković tvrdi i da je osoba sa snimka član SSP, prenosi Blic.

Prijavu je Marković, kako se navodi u saopštenju koje je dostavio medijima, podneo zbog “opravdanog straha za svoju i bezbednost porodice i najbližih i to ne samo u Jagodini, nego na širem prostoru Srbije”.

On u saopštenju navodi i da je poziv osumnjičenog roditeljima i prijateljima navodnih žrtava da ih zaštite “najperfidnija pretnja u pravcu ugrožavanja podnosioca krivične prijave i njegove uže i šire porodice”, a njegov cilj je, dodaje,”da bez i jednog dokaza za javno iznete navode u stvari targetira Markovića i njegovu porodicu potencijalno nesagledivim posledicama”.

Osim toga, dodaje Marković, čovek sa snimka je počinio i krivično delo ugrožavanja sigurnosti, a u njegovim postupcima ima, zaključuje, i elemenata podstrekivanja na nasilje.

Marković je u prijavi naveo da postoje osnovane sumnje da je čovek protiv kojeg je podneo prijavu putem sredstava javnog informisanja izvršio krivično delo izazivanje panike i nereda 19. aprila tokom konferencije u Beogradu.

„Tokom davanja izjave na konferenciji za štampu tokom jednog od svojih izlaganja izrekao je neistinite i neproverene informacije kroz napred navedeno i tom prilikom u mnogome narušuo mir i spokojstvo građana Jagodine. Uputio je ovom prilikom izuzetno ozbiljne optužbe na račun pre svega Dragana Markovića, ali i na račun drugih predstavnika vlasti i visokih funkcionera, a sve na osnovu kako i sam navodi, svojih ličnih procena i bez i jednog konkretnog dokaza za bilo koju od tvrdnji koju je ovom prilikom izneo.

Ovime je kod podnosilaca krivične prijave i njihovih porodica ozbiljno narušio mir i spokojstvo, a pritom izazvaši paniku među građanima, pre svega grada Jagodine, tom prilikom je pozivao ‘muškarce iz Jagodine da zaštite pripadnice ženskog pola‘ očigledno usmerivši ovaj i ovakav poziv sa ciljem izazivanja nereda, panike nespokojstva među građanstvom,“ navodi se, između ostalog, u krivičnoj prijavi u koju je, kako prenosi Nova.rs, imala uvid.

1 KOMENTAR

Comments are closed.