Marko Pešić: “Sve glasine o kovid infekciji mog oca su lažne i obmanjujuće”

0

Košarkaški savez Srbije saopštio je danas da su kontrolni treninzi muške seniorske košarkaške reprezentacije Srbije otkazanizbog bolesti selektora Svetislava Pešića, a njegov sin Marko Pešić oglasio se povodom spekulacija zbog čega je selektor Srbije u bolnici.

„Samo kratko obaveštenje o zdravstvenoj situaciji mog oca… Nakon upale grla, lekari su odlučili da će mu trebati stacionarni tretman antibioticima. Njegova situacija je stabilna i biće nadzirana narednih nekoliko dana. Sve glasine o kovid infekciji su lažne i obmanjujuće”, napisao je Marko Pešić u objavi na Instagram priči.

Printscreen/Instagram/pesic7

Prethodno je o zdravstvenom stanu govorio i profesor dr Dragan Radovanović.

“Pešić je stabilno, ali ima akutno zapaljenje grla koje zahteva da se što pre podvrgne bolničkom tretmanu. Zbog toga će već danas biti primljen u Klinički centar Srbije”, rekao je dr Radovanović.

Direktor reprezentacije Srbije Dragan Tarlać je izrazio zahvalnost svim klubovima i igračima koji su se odazvali pozivu na kontrolne treninge.

“Želim da se u ime reprezentacije i kompletnog Košarkaškog saveza Srbije zahvalim svim igračima koji su se uprkos zgusnutom takmičarskom rasporedu odazvali pozivu na kontrolne treninge. Takođe, želeo bih da iskažem i veliku zahvalnost upravama i trenerima klubova iz kojih reprezentativci dolaze na izvanrednoj saradnji i iskazanoj spremnosti na prilagođavanje profesionalnih obaveza potrebama nacionalnog tima”, naglasio je Tarlać.