Glumac Marko Janketić, sin Miše Janketića, rekao je da za njega otac nije umro i da gde god dođe on ga dočeka i isprati.

„Ponekad sam ga vozio na predstave, da može da se opusti. Tako i sada kad putujem, on je pored mene. I čujem ga šta mi govori. Uvek smo zajedno naglas razmišljali. I kad budem otišao u Tomaševo, znaću ko me čeka: na terasi, „ćuka“ rakijicu domaću, zapalio duvan. Družićemo se mi još dugo. Zauvek. Ne želim da padam u očajanje već da slavim njegov život, ljubav, sve ono što mi je ostavio. A ostavio mi je mnogo“, rekao je Janketić za Večernje novosti.

Na pitanje šta mu je davalo snagu da veliki gubitak podnese „na nogama“ i u punoj koncentraciji, pred naslovnu ulogu u predstavi „Lorencačo“ koja će večeras biti premijerno odigrana, Janketić je rekao da to „valjda ide iz mog brđanskog, crnogorskog inata“.

„Mi nikad nismo bili dezerteri. Po cenu bilo kakvog gubitka. Nije uvek pametno, ponekad košta mnogo. I prijatelja, i porodice, i mentalnog i fizičkog zdravlja. Ali to je deo mog pozorišnog vaspitanja. Nosimo ga i sestra Milica i ja. Da vam pravo kažem, ja se predstave u danu kad sam izgubio oca, i ne sećam. Kao da sam igrao pod temperaturom…“, ispričao je Janketić za Novosti.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.