(Beta) – Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić podnela je danas Tužilaštvu krivičnu prijavu protiv republičkog tužioca Zagorke Dolovac jer, kako je navela, nije postupala po službenoj dužnosti i pokrenula istragu u krupnim koruptivnim aferama već se „pravila mrtva“.

Tepić je u obraćanju novinarima ispred zgrade Tužilaštva precizirala da je reč o koruptivnoj trgovini oružjem u aferi Krušik i aferi u kojoj je premijerka Ana Brnabić zloupotrebom službenog položaja omogućila da njen brat kao direktor u firmi Aseko dobije veliki iznos novca iz državnog budžeta.

Kako je naglasila, ona je već odavno pred zgradu Tužilaštva odnela „kutije dokaza“ o tim aferama.

Takodje, Tepić je podnela i krivičnu prijavu za aferu Telekom u kojoj je ta, kako se izrazila „kasica prasica SNS“ dala u „lažnom ugovoru privatniku Igoru Žeželju 38 miliona da kupi jednu medijsku grupu i Kurir, kako bi održavao medijski mrak u Srbiji“.

Zbog te afere podnela je krivičnu prijavu protiv generalnog direktora Telekoma Predraga Ćulibrka za zlouputrebu službenog položaja i protiv člana Vladinog saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Miličevića zbog nečinjenja.

Kako je rekla, taj savet je imao nadležnost i obavezu da o toj aferi obavesti Vladu i Tužilaštvo.

„Nadam se da će Tužilaštvo reagovati jer u njemu postoje sjajni tužioci, ali ih je potrebno ohrabriti“, rekla je ona.

Ona je takodje navela da ta krivična dela ne zastarevaju brzo i da će se u svakom slučaju za njih odgovarati kada se uspostavi nezavisno i samostalno sudstvo i tužilaštvo.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.